Kısa URL: https://ml.md/lc93815
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2013
2,083 defa indirildi / yazdırıldı
1 kaşık margarin
1 adet küçük boy karpuz
1 paket tart jölesi
4 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı krema
1 kahve fincanı Toz antepfıstığı
Karpuzun kabuğunu temizleyip, dilimleyin. Blenderden geçirip, suyu tencereye alın. Tart jölesi ekleyip karıştırın. Muffin kalıplarına jöleli karpuzun yarısını pay edin. Derin dondurucuya yerleştirip, 10 dakika bekletin. Krema için şeker sana yumurta ve kremayı mikserle çırpın. Kalıplardaki her bir jöleli karpuzun üzerine 1 çorba kaşığı krema yerleştirin. Kalan karpuzlu jöleyi de kremanın üzerine koyup, derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Kalıpları servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Üzerine antepfıstığı serpip, soğuk olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc25608
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008
3,339 defa indirildi / yazdırıldı
Orta boy karpuzun yarısı
2 bardak şeker
1 bardak su
Çay kaşığının ucuyla çilek meyve boyası
3 yemek kaşığı nişasta
Karpuzun çekirdeklerini çıkarın. Ufak ufak doğrayarak bir tepsiye yayın. Şekeri ve suyu kaynatın. Çilek boyasını katarak nişastayı da az bir soğuk suyla eritin. Tepsideki karpuzların üstüne eşit şekilde yayın ve buzdolabına koyun. 4 saat soğutun ve soğuk servis yapın.
Not: Tatlı ılıdıktan sonra dolaba öyle koyun. Servis yaparken üzerine hindistancevizi koyun.