3 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su veya süt (isteğe bağlı; kıvamı ayarlamak için)
5-6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 dal dereotu
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (isteğe bağlı)
Kızartmak için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurtaları derin bir kaseye kırın. Unu, suyu/sütü ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Yeşillikleri ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Arzuya göre karabiber de ilave edebilirsiniz.
Tavayı ısıtın ve yağ ekleyin. Yağ kızınca karışımdan kepçeyle alarak tavaya dökün.
Altı kızardığında spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.
Kayganayı sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz.

|