|
Kayısılı Kek |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64685
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
14 taze kayısı
Karıştırma kabına yumurtayı koyup çırpın, içine şekeri, sütü, yağı koyun. Çırpmaya devam ederken üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kek harcını hazırlayın. Yağlanmış unlanmış fırın kabına 10 adet çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış taze kayısıl koyup üzerine kek harcını dökün. 4 kayısıyı da üzerine yarım şekilde ilave edip 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Fotoğraf "hünerli kız" tarafından gönderildi. 01.08.2014
|
Kayısılı Kek |
|
hanım abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc102501
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2014
1,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane yumurta
480 gr kayısı konservesi
300 gr un
200 gr sana
200 gr şeker
50 gr öğütülmüş fındık
bir tutam tarçın
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
50 gr rendelenmiş çikolata
Öncelikle konservenizi açıp kayısılarınızı çıkarın ve bir kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakın.
Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.
Kek için olan tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpın.
Yağlanmış kalıbınıza bu karışımı döküp üzerini düzeltin ve kayısıları yan yana dizin.hindistan cevizi ve bademle servis yapabilirsiniz.
Fırına verin.
|
Kayısılı Kek |
|
oya özmen
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc142224
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2019
704 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 bardak kuru kayısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tuzlu fıstık
2 su bardağından biraz fazla un
Yumurtaları ve 1 su bardağı şekeri derin bir kapta 5 dakika boyunca köpük köpük olana kadar çırpın. Tereyağını ve yoğurdu ekleyip 5 dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin çırpmaya devam edin. En son ince ince dilimlediğiniz kayısıları ve kabuklarını soyduğunuz tuzlu fıstıkları ekleyin ve yağladığınız kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında minimum 40 dakika pişirin. Kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.
|
Kayısılı Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161071
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2021
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
12-14 adet kayısı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 su bardağı un
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Süt ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. Fındığı un haline gelmeden önceki aşamaya kadar blenderden geçirip karışıma ekleyin. Un ilave edip karıştırın. Hamuru 20x25 cm ebadındaki yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Üzerine ikiye bölünüp çekirdekleri ayıklanmış kayısıları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
Kayısılı Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166550
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. kayısı
50 gr. tereyağı
40 gr. esmer şeker
1 yumurta
50 gr. un
65 gr. kepekli un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tarçın
60 ml. süt
Yarım tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri
Kayısıların çekirdeğini çıkarıp elma dilimi şeklinde dilimleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri hamur çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Yumurta, unlar, kabartma tozu, tarçın, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp içine kayısı dilimlerini aktarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Kek harcını kayısı dilimlerinin üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
|
|