Kısa URL: https://ml.md/lc68421
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
5 milföy hamuru
2 bardak süt
1 paket vanilyalı puding
2 çorba kaşığı pudra şekeri
5-6 olgun tatlı kayısı
Milföy hamurlarını çözüldükten sonra yağlı kağıt üzerine dizip fırın tepsisine koyun.Önceden ısıtmış olduğunuz fırında kabarıncaya dek pişirin.Vanilyalı pudingi süt ile karıştırıp pişirin. Soğumaya bırakın.İçine kayısıları koyup blendırdan gecirin.Fırından çıkarttığınız milföy hamurlarının aralarını bir bıçak yardımı ile açın ve iyice soğumalarını bekleyin. Hazırladığınız kayısı karışımlı vanilyalı pudingden hamurların aralarına doldurun. Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc66264
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2011
2,461 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. un (10 çorba kaşığı dolusu)
Açma payı un
Kakaosuz pasta kremi
250 gr. margarin
1 kahve kaşığı limon suyu
500 gr kayısı
1 kahve kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
Yaprak hamurunu hazırlayınız.
Son turdan sonra hamuru yarım cm. kalınlıkta açınız.
Büyük yuvarlak bir kalıpla hamurları kesiniz.
Kestiğiniz hamurları tepsiye aralıklı diziniz.
Kestiğiniz yuvarlak kalıptan daha küçük bir kalıpla ikinci parça hamur kesiniz.
Bu küçük parçayı yumurta sarısı sürülmüş büyük parçanın üzerine koyunuz.
Soğuk bir yerde hamurları dinlendiriniz.
Sonra çatalla birkaç yerinden delip, kaymaması için birkaç yerine kürdan sokup, yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış fırında hafif pembe renkte 30-35 dakika pişiriniz.
Fırından alıp, soğutunuz.
Üzerinden bir kapak kaldırıp içlerini pasta kremiyle doldurunuz.
Pasta kreminin üzerine çekirdekleri alınmış yarım kayısıları oyuk tarafı alta gelmek üzeri koyunuz.
Kayısıların üzerine kayısı marmelatı sürüp, servis yapınız.
Not: Yaprak hamurla yapılan pasta çeşidi azdır. Daha çok tuzlu çeşitleri yapılır.