|
Kayısılı Muhallebi |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc7909
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
3,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
7-8 adet kayısı
1 litre süt
2 corba kasıgı un
1 su bardagı seker
2 adet yumurta sarısı
1 corba kasıgı tereyağ
2 corba kasıgı nısasta
1 paket vanılya
Yapılışı:
Nısasta ve unu karıstırın sut ekleyın yumurta sarılarını ekleyın seker ve sutu ekleyıp karıstırın kayısıların cekırdeklerını cıkartıp kucuk kucuk kesın ıcne kayısıları koyun muhallebı olana kadar ısıtın ve servıs yapın.
ML® Kayısılı Muhallebi için tıklayın
|
Kayısılı Muhallebi |
|
yaralı yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2007
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17567
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
2,982 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı irmik,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 su bardağı tozşeker,
1 adet yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
10 adet kuru kayısı,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
Geniş bir tencerede 4 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağına yakın tozşeker ve 1 adet yumurta sarısını karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. 1 paket vanilyayı ilave edin. Kayısıları az suyla 5 dakika kaynatın.
Daha sonra, kevgirle tencereden çıkarın. Suyuna artan 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyin. Kaynatıp, 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edin. Küçük bir tepsiye, doğranmış kayısıları yayın. Muhallebiyi üzerine dökün. Kayısı suyuyla yaptığınız sosu en üste gezdirin. Kıyılmış fındıkla süsleyip servis yapın.
ML® Kayısılı Dilim Sütlaç için tıklayın
|
Kayısılı Muhallebi |
|
akyel
Aşçı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 18 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc47010
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 Kahve Fincanı Toz Şeker
3 Kahve Fincanı Un
1 Litre Süt
1 Yumurta Sarısı
Vanilya
75 gr Tereyağı
8-10 Kuru Kayısı
Ayrıca 1 Bardak Şeker
Hazırlanışı
Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın. 1 bardak şekeri az su ile karamelize edip ıslatılmış yuvarlak borcama yayın. Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısılar dizin. Muhallebiyi dökün. Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.
ML® Karamelli Kayısılı Muhallebi için tıklayın
|
Kayısılı Muhallebi |
|
Kemeraltı'lı
Aşçı
Kayıt: 10.07.2011
Mesajlar: 15 Şehir: Konak İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc65648
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
3,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1,5 su bardağından bir parmak eksik tozşeker
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
2-3 adet damla sakızı
Kayısılı karamel için:
10-12 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı tozşeker
yarım su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
dondurma
Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ilave edin. İyice karıştırın. Sakızı havanda dövüp muhallebiye katın. Tekrar ateşin üzerine alıp karıştırarak boza kıvamına getirin. Pişen muhallebiyi birkaç dakika mikserle çırpıp, 5-10 dakika soğutun. Bu arada kayısılı karameli hazırlayın. Bunun için, kayısıları bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve yarım su bardağı cevizi ekleyip, kaplara aldığınız muhallebinin ortalarına 1-2 kaşık koyun. Dondurma ile servis yapın.
|
Kayısılı Muhallebi |
|
baldamlası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc70905
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011
3,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
2-3 adet damla sakızı
Kayısılı karamel için:
10-12 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Dövülmüş sakızı katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alıp birkaç dakika mikserle çırpıp kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne paylaştırın.
|
|