https://www.sabah.com.tr
5 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1/2 paket kabartma tozu
15-20 taze kayısı
Pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Kayısıları tavla iriliğinde doğrayıp 1-2 kaşık un ile harmanlayıp bekletelim. Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Sıvı yağı ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamurun birini kalıba boşaltalım. Kalan hamura kayısıları ekleyip karıştırarak sade hamurun üzerine boşaltalım. 190 derece ısılı fırında pastayı pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutarak üzerine pudra şekeri eleyip servis yapalım.
|