Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşular Konserveler > Kaymak (4 adet - 105,705 defa bakıldı)

Kaymak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kaymak

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13420
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2007
3,015 defa indirildi / yazdırıldı




5 kg. taze manda sütü (yoksa yağlı süt)

Dibi düz, kenarları yüksek tencere bulacaksınız. Tencerenin dibi dar, kenarları yüksek olacak (büyük su bardağı benzeri). Tencereye 5 kg. taze manda sütü koyacaksınız. Tencereyi çok kısık ateşe oturtacak, hiç karıştırmadan 5 saat dolayında (taşmadan) kaynamaya bırakacaksınız. Bu uzun sürede, tencerenin üzerinde kaymak oluşur. Tencereyi ateşten indirip soğuttuktan sonra buzdolabına koyarak iki gün dinlendireceksiniz. Bu sürede kaymak kalınlaşır ve sertleşir.


ML® Kaymak Şekeri için tıklayın


Evde Kaymak Yapımı

müdür
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2010
Mesajlar: 45
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc57348
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2010
4,775 defa indirildi / yazdırıldı




Kenarı yüksek ve oldukça büyük bir tepsiyi, ocağa oturtup, içine halis manda sütü doldurmalıdır. Süt kaynamağa başlayınca, altındaki ateşleri çekip, kıvılcımları bırakmalı. Bu ateşte ve hafif ateşe sütün yüzü tamamiyle kaymak bağlayınca, ateşi kâmilen çekmeli ve kendi haline, soğumağa ve donmağa bırakmalıdır. Sonra, istenildiği şekilde kesip lüleler tertiplemelidir.



Evde Kaymak

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1410
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179898
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2024
69 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
3 paket sıvı krema

Sütünüzü kaynatın ve ılımaya bırakın. Eğer pastörize süt kullanacaksanız bu işlemi atlayabilirsiniz.
Sütün içerisine önce kremaları, peşinden nişastayı ilave edin ve güzelce çırpın.
Çırpma işleminden sonra sütü yeniden ocağa alın.
Kıvamı hafifçe koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.
Sütü borcama veya seramik kaba aktarın. Üzerini streç film ile örtün.
Süt tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 1 gece dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
Buzdolabında soğuyan kaymağı bıçak yardımıyla kesin. Rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız kaymağı hava almayan bir kaba yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.



Kaymak

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1410
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179899
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2024
128 defa indirildi / yazdırıldı




Öncelikle 4-5 kilo sütü bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süt kaynadığında kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
Süt soğurken yağlı kısmı üzerinde toplanacaktır. Soğuduğunda sütün üzerinde oluşan yağlı kısmı alın.
Yağlı kısmı katılaşana kadar mikserle çırpın. Katılaştığında kapaklı bir kabın içerisine aktarın.
Hazırladığınız kaymağı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 4-5 gün içerisinde tüketin.







Kaymak Tarifleri Turşular Konserveler



(4 adet Kaymak 105,705 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort