|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167012
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2022
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
3 adet ayva
2 adet elma
Yarım limon
Yarım çorba kaşığı toz şeker
Gıda boyası
Süslemek İçin:
Kaymak
Yeşil fıstık
Nar
Ayvaları ikiye bölün ve çekirdek yatağını çıkartın, kabuklarını soymadan önce bir süre suyun içine bekletin. Çekirdekleri çıkartın. Elmaları soyduktan sonra ayvaların bulunduğu suya koyun. Tencereye sıcak su ve ayvaları koyun, bir parça kırmızı gıda boyası ve ayırdığınız ayva çekirdeklerini ekleyin. Ayvaları biraz pişirdikten sonra fırın kabına alın, elmaları rendeleyin ve ayvaların çekirdeklerinin çıkarıldığı yatağa doldurun.
Ayvaların üzerlerine toz şeker serpiştirin. Pişirdiğiniz tencereden 2 su bardağı alın ve ayvaların bulunduğu kaba ekleyin. Fırın kabını yağlı kağıtla kaplandıktan sonra üzerine alüminyum folyo yerleştirin ve pişirin. Ayvaları kaymak, fıstık ve narla süsleyin.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
mayda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Çeşme İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154351
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2020
807 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet büyük boy ayva
8 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1/2 adet limonun suyu
Ayva tatlısı için önce ayvaların kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünerek çekirdek yuvası çıkarılır. Çekirdekler kenara ayrılır. Ayvalar düz durmuyorsa alt kısmından çok az keserek tencerede düz durmasını sağlanır. Büyük bir tencereye hepsi yerleştirilir.
Her bir ayva oyuğuna 3 çorba kaşığı toz şeker koyulur. Ayva çekirdekleri ve baharatlar da tencereye eklenir. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak en kısık ateşe ayarlanır.
Ayvalar renk alıp kızarmaya başladığında suyunu çeker ve çok fazla ağdalaşırsa azar azar sıcak su eklenebilir.
Ayva tatlısı hazır. Biraz ılınınca ayvaları servis tabağına alarak, üzerine şerbetinden gezdirin. Kaymakla ya da istediğiniz başka bir dolgu malzemesiyle servis yapabilirsiniz.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113082
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2015
1,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ayva
2 su bardağı şeker
Ayva çekirdekleri
3 adet karanfil
Üzerine süzme yoğurt, pudra şekeri, ceviz ya da kaymak kullanabilirsiniz.
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün, çekirdeklerini de alıp tencereye yerleştirin. Ayvaların çekirdeklerinin üzerine şekeri, karanfili ve üzerini geçecek şekilde su ekleyip yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Yoğurt ve pudra şekerini bir kapta çırpın. Servis tabağına alınan ayvaların ortasına yoğurtlu karışımı koyun, cevizi de etrafına koyun ve tenceredeki ayvaların piştiği suyu üzerine gezdirin. 20 dakika kadar şerbetini çekmesini bekleyin. Üzerine kaymağı yerleştirip soğuk olarak servis yapın.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
ovalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2015
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc104412
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2015
1,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ayva
2 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı kaymak
Nane yaprağı
Ayvaların kabukları soyulur ve çekirdek kısmı çıkarılıp üzerine şekeri konur ve bu şekilde bir gece bekletilir. Sonra tencereye konur ve üzerine suyu verilir. Karanfil ve tarçınla birlikte kaynatılır. Dibi tutuncaya kadar kısık ateşte kaynatın ki karamel olsun ve sos gibi de kullanın suyunu. Üzerine kaymakla ikram edin.
Not: Ayvaların kabuklarını soyup çekirdek kısmını çıkartıp ve üzerine şekeri döküp 2 saat kadar bu şekilde bekletirseniz rengi pembeleşecektir.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
habibe gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95899
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014
1,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kaymak
4 adet ayva
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3 adet karanfil
1 adet tarçın
Ayva çekirdeği
1 çorba kaşığı Antep fıstığı
1 tutam kırmızı gıda boyası istenirse
Ayvaları ikiye bölün çekirdeklerini çıkartın ve üzerine suyunu, şekerini, karanfilini ekleyip bir gece bekletin. Ertesi gün içine istenirse gıda boyası ekleyip ocak üzerinde kısık ateşte kaynamaya bırakın. Rengi dönecek ve ayvalar güzelce pişecektir. Tencerenin içinde soğumaya bırakın. Daha sonra yanına kaymak, üzerine de kıyılmış fıstık serpin ve sevdiğinize ikram edin.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
selma n
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc93034
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2013
1,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet ayva
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 karanfil
1 adet limon
100 gr. kaymak
Ayvaların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesip çekirdekli kısmını temizleyin. Ayvaları bir tencereye koyup üzerine limon suyu dökün. Ayvanın çekirdeklerini, şekeri, suyu ve karanfili üzerine ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerine kalan suyu gezdirin. Kaymakla servis yapın.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
Şükriyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc85113
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2012
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet ayva
1 çubuk tarçın
2 karanfil
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı pekmez
100 gram kaymak
Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Üzerine kabuk tarçını, karanfili ve kabukları soyulmuş ayvaları ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar kaynamaya bırakın. Üzerine pekmezi de döküp 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra bu şerbetin içinde 1 gece bekleyin. Ayva tatlısını servis tabağına dizip üzerine kalan şerbeti de dökerek servis yapabilirsiniz. Yanında bol kıyılmış cevizle ya da kaymakla ikram edilebilir.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
Uçan Süpürge
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83540
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ayva
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı pekmez
1 çubuk tarçın
100 gram kaymak
Ayvaların kabuklarını soyun ve pişireceğiniz tencereye aktarın. Üzerine ayvaları çekirdekleriyle birlikte yerleştirin. Şekerini de üzerine döküp 2 saat kadar ayvaların rengi dönünceye kadar bekletin. Daha sonra üzerine suyunu döküp ocak üzerine yerleştirin. Tarçını ve pekmezi de içine ekleyip ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın ve üzerine kaymakla servis yapın.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
düğün ola
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70337
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
2,317 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ayva
1 su bardağı şeker
2 adet karanfil
1 toplu iğne başı kadar kırmızı gıda boyası
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için
Kaymak ya da labne peyniri
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. İçinden çekirdeklerini alıp ayvalarla beraber bir tencereye koyun. Üzerine suyunu, tarçını ve gıda boyasını koyup 15 dakika kaynatın. Daha sonra üzerine şekerini ilave edin ve 15 dakika daha kaynatıp limon suyunu koyun bir taşım daha pişip ocaktan alın, soğumaya bırakın. Servis yaparken içine kaymak ya da labne peynir koyup ikram edin.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35461
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
4 iri ayva
4 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı tozşeker
7-8 diş karanfil
1 kibrit kutusu kadar loğusa şekeri
1 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
Antepfıstığı
Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile çıkarın. Altlarını bir miktar kesip düzleştirin. Yayvan bir tencereye dizin. Üzerlerine tozşeker ekleyin ve tarçın serpin. Karanfil dişlerini ve ayva çekirdeklerini aralarına serpiştirin. Loğusa şekerini sıcak suda eritip vişne suyuyla birlikte üzerlerine gezdirerek dökün. Ayvaları ara sıra çevirerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabaklarına paylaştırın. Nişastaya pişme suyundan ekleyip ezin. Kalan pişme suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Karışımı pelte haline gelinceye kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Ayvaların ortalarını hazırladığınız pelteyle doldurun. Üzerini kaymak ya da krem şanti ile süsleyin. Antepfıstığı serpip servis edin.
|
|