|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35461
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
2,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
4 iri ayva
4 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı tozşeker
7-8 diş karanfil
1 kibrit kutusu kadar loğusa şekeri
1 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
Antepfıstığı
Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile çıkarın. Altlarını bir miktar kesip düzleştirin. Yayvan bir tencereye dizin. Üzerlerine tozşeker ekleyin ve tarçın serpin. Karanfil dişlerini ve ayva çekirdeklerini aralarına serpiştirin. Loğusa şekerini sıcak suda eritip vişne suyuyla birlikte üzerlerine gezdirerek dökün. Ayvaları ara sıra çevirerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabaklarına paylaştırın. Nişastaya pişme suyundan ekleyip ezin. Kalan pişme suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Karışımı pelte haline gelinceye kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Ayvaların ortalarını hazırladığınız pelteyle doldurun. Üzerini kaymak ya da krem şanti ile süsleyin. Antepfıstığı serpip servis edin.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113082
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2015
1,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ayva
2 su bardağı şeker
Ayva çekirdekleri
3 adet karanfil
Üzerine süzme yoğurt, pudra şekeri, ceviz ya da kaymak kullanabilirsiniz.
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün, çekirdeklerini de alıp tencereye yerleştirin. Ayvaların çekirdeklerinin üzerine şekeri, karanfili ve üzerini geçecek şekilde su ekleyip yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Yoğurt ve pudra şekerini bir kapta çırpın. Servis tabağına alınan ayvaların ortasına yoğurtlu karışımı koyun, cevizi de etrafına koyun ve tenceredeki ayvaların piştiği suyu üzerine gezdirin. 20 dakika kadar şerbetini çekmesini bekleyin. Üzerine kaymağı yerleştirip soğuk olarak servis yapın.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
mayda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Çeşme İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154351
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2020
798 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet büyük boy ayva
8 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1/2 adet limonun suyu
Ayva tatlısı için önce ayvaların kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünerek çekirdek yuvası çıkarılır. Çekirdekler kenara ayrılır. Ayvalar düz durmuyorsa alt kısmından çok az keserek tencerede düz durmasını sağlanır. Büyük bir tencereye hepsi yerleştirilir.
Her bir ayva oyuğuna 3 çorba kaşığı toz şeker koyulur. Ayva çekirdekleri ve baharatlar da tencereye eklenir. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak en kısık ateşe ayarlanır.
Ayvalar renk alıp kızarmaya başladığında suyunu çeker ve çok fazla ağdalaşırsa azar azar sıcak su eklenebilir.
Ayva tatlısı hazır. Biraz ılınınca ayvaları servis tabağına alarak, üzerine şerbetinden gezdirin. Kaymakla ya da istediğiniz başka bir dolgu malzemesiyle servis yapabilirsiniz.
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167012
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2022
155 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
3 adet ayva
2 adet elma
Yarım limon
Yarım çorba kaşığı toz şeker
Gıda boyası
Süslemek İçin:
Kaymak
Yeşil fıstık
Nar
Ayvaları ikiye bölün ve çekirdek yatağını çıkartın, kabuklarını soymadan önce bir süre suyun içine bekletin. Çekirdekleri çıkartın. Elmaları soyduktan sonra ayvaların bulunduğu suya koyun. Tencereye sıcak su ve ayvaları koyun, bir parça kırmızı gıda boyası ve ayırdığınız ayva çekirdeklerini ekleyin. Ayvaları biraz pişirdikten sonra fırın kabına alın, elmaları rendeleyin ve ayvaların çekirdeklerinin çıkarıldığı yatağa doldurun.
Ayvaların üzerlerine toz şeker serpiştirin. Pişirdiğiniz tencereden 2 su bardağı alın ve ayvaların bulunduğu kaba ekleyin. Fırın kabını yağlı kağıtla kaplandıktan sonra üzerine alüminyum folyo yerleştirin ve pişirin. Ayvaları kaymak, fıstık ve narla süsleyin.
|
|