|
Kaymaklı Elma Tatlısı |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc87998
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2013
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy elma
1,5 su bardağı toz şeker
4 karanfil
1 limonun suyu
Üzeri için
Rendelenmiş elma
Tarçın
Kaymak
Elmaların kabuğunu soyup içlerini biraz oyarak, çekirdeklerini çıkartın. Elmaları düz bir tencereye, oyuk tarafları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine şekeri, karanfili ve limon suyunu koyun. Az miktarda su ekleyerek orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzeri için bir elmayı rendeleyip, tarçın ve bir tatlı kaşığı şekerle karıştırın. Bu karışımı tavada beş dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Haşlanan elmaları tencereden alıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tencerede kalan şerbeti gezdirin. Ortalarındaki boşluklara tarçınlı elma karışımını paylaştırın. Fırında 15 dakika pişirdikten sonra isteğe göre kaymakla servis yapın.
|
Kaymaklı Elma Tatlısı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc125549
Gönderme Tarihi: 24.May.2017
853 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet küçük boy elma
3-4 tatlı kaşığı toz şeker
1 kaşık tereyağı
1 büyük kase kaymak (süslemek için)
1 kase dolusu nar taneleri
Elmaların kabuklarını soyup, ortasını oyuyoruz ve tencereye yanyana oturtuyoruz, 1 kaşık tereyağı ve şekerini ilave edip 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz.
Ara ara elmaları ters yüz edebilir veya kaşıkla üstlerine suyundan gezdirebilirsiniz.
Elmalar yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Sonra kaymak ve nar taneleriyle süsleyip servis ediyoruz.
Not: Elmaların ortasına muz veya ananas yerleştirebilir, yanlarına kiraz koyabilirsiniz.
|
|