|
Kaymaklı Poğaça |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64684
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
3,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
300 gram kaymak
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaşmaya
Aldığı kadar un
tuz
İçine:
100 gram beyaz peynir
20 gram kaşar peyniri
Birkaç dal maydanoz
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Sarısını poğaçaların üzerine sürmek için kenara koyun. Akını ise bir kaba alıp, un hariç bütün malzemeyi ilave edin. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan peyniri ezip ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Elinizle açıp içlerine peynirli harç koyun. Arzunuza göre klasik poğaça formunda ya da yuvarlak olarak şekillendirin. Yarımsaat mayalanması için tepside bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
|
Kaymaklı Poğaça |
|
Fevziye Erman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc70503
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2011
2,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 gr kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tane yumurta
125 gr. margarin
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 kase kaşar peyniri rendesi
Geniş bir kaba, unu alalım, üzerine sıvıyağı, yumurta sarısını ve kaymağı ilave edelim. Ilık suda erittiğimiz mayayı ilave edelim yoğuralım, kıvama gelince hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde açalım, ortasına kaşar peyniri rendesi alalım ikiye katlayıp kapatalım, yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpip.170 derecelik ısıda pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.
|
Kaymaklı Poğaça |
|
huri cihan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2012
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72280
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2012
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kaymak
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
20 gram yaşmaya
3- 4 subardağı kadar un
3 çorba kaşığı süt
İçi için:
50 gram taze kaşar peyniri
10 -15 adet çekirdeksiz siyah zeytin
1 adet domates
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Yaşmayayı, sütü, şekeri, tuzu ve bir miktar unu bir kaba koyup sulu bir karışım elde edin ve 4 dakika bekletin. Üzerine kaymak, sıvı yağ, tereyağı ve yumurta akını ilave edin. Yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru da 20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizle inceltin ve içine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatın. Tepsiye dizip hamurdan kulaklar yapın. Üzerine zeytinden gözler yapın. Domateslerden de burun. Ya da sadece poğaça şekli verip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
|
Kaymaklı Poğaça |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc53504
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
1,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 g kaymak
1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
Yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
3-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yeteri kadar un
Önce sıvı malzemeleri karıştırıyorsunuz. Ardından içine un eklemeye başlıyorsunuz. Bu arada sarısından ayırdığınız yumurtanın akını da hamura katıyorsunuz, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyorsunuz. Hamuru dinlendirmeden küçük parçalara ayırıp, içine isteğinize göre peynir ya da patates koyup kapatıyorsunuz. Birleştirdiğiniz taraf tepsiye gelecek şekilde poğaçaları tepsiye diziyorsunuz. Üstüne yağ veya sütle karıştırılmış yumurta sarısı sürüyorsunuz. 190 derecede 25-30 dakika pişiriyorsunuz. Fırından çıktığında poğaçalarınız servise hazır.
|
Kaymaklı Poğaça |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129206
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
964 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
125 g kaymak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kaymak, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir, yoğurt, yumurta, kuru nane ve tuzu bir yoğurma kabına alın. Kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlu tezgah üzerinde açıp üçgen parçalar kesin. Bu parçaları sararak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
|
Kaymaklı Poğaça |
|
edibe
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc137847
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2018
949 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
Hamur için:
4 su bardağı un, azar azar eklenecek
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı kaymak
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Harç için:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Kaymak, yumurta, tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ilave edin. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzla açın. İçine harcı paylaştırın ve yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
|
Kaymaklı Poğaça |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157985
Gönderme Tarihi: 29.May.2021
366 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 çorba kaşığı silme tozşeker
150 gram kaymak
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı kurutulmuş toz dereotu
100 gram tatlı lor peyniri
100 gram tulum peyniri
1/2 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
Un, kuru maya, tozşeker ve tuzu derin ve geniş bir kapta karıştırıp, ortasını havuz gibi açın. 100 gram kaymak, süt, zeytinyağı, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve sirke ekleyip iyice karıştırın. Toz dereotunu da ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparlayıp, üzerini bir bezle kapatarak sıcak bir ortamda 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda 25 bezeye ayırıp, elinizde yuvarlayın. Ayrı bir yerde kalan kaymak, lor peyniri, tulum peyniri, karabiber ve kıyılmış dereotunu karıştırın. 1 adet hamuru avucunuza alıp, yassılaştırın. Ortasına peynirli karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup, kapatın ve yuvarlayın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerini çatalla çizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından alıp, üzerlerine su, yumurta sarısı karışımını sürüp, susam serpin ve 20 dakika daha pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
Kaymaklı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159790
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
125 gram kaymak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Nane
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yoğurma kabına kaymak, sıvı yağ, peynir, yoğurt, yumurta, nane ve tuzu alın. Kabartma tozu ve yavaşça unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
|