|
Kefal Kroket |
|
nükte
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141035
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019
677 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 adet patates
1 su bardağı süt
1 kilogram haşlanmış kefal
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet taze soğan (yalnızca yeşil kısımları)
2 adet yumurta
½ çay kaşığı kakule
½ çay kaşığı karanfil tozu
½ çay kaşığı kişniş
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezin. Üzerine tereyağı ve sütü ekleyin, çatal yardımıyla ezmeye devam edin. Küçük küçük parçalar halinde kestiğiniz kefali, patatesli karışıma ekleyin. Soğanların yeşil kısımlarını da minik minik doğrayıp ilave edin. Ardından tüm baharatları ve tuzu bu karışımın üzerine serpin, iyice yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kasede yumurta ve suyu karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırın. Kroketleri önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağa atarak kızartın. Dereotu ve maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
KEFAL KROKET |
|
tınaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52628
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2010
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Püre kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarını, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerine ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışıma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, servis yapın.
|
|