http://www.hurriyet.com.tr
2 adet patates
1 su bardağı süt
1 kilogram haşlanmış kefal
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet taze soğan (yalnızca yeşil kısımları)
2 adet yumurta
½ çay kaşığı kakule
½ çay kaşığı karanfil tozu
½ çay kaşığı kişniş
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezin. Üzerine tereyağı ve sütü ekleyin, çatal yardımıyla ezmeye devam edin. Küçük küçük parçalar halinde kestiğiniz kefali, patatesli karışıma ekleyin. Soğanların yeşil kısımlarını da minik minik doğrayıp ilave edin. Ardından tüm baharatları ve tuzu bu karışımın üzerine serpin, iyice yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kasede yumurta ve suyu karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırın. Kroketleri önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağa atarak kızartın. Dereotu ve maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
|