Kısa URL: https://ml.md/lc141360
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2019
752 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kereviz
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
Tavuk suyu
Tuz
Su
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça
1 kaşık tereyağı
Patates, havuç, kereviz ve soğanı doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Öncelikle soğan ve havucu koyup, sonra patates ve kerevizi kavurun. Kavurduktan sonra üstüne mercimeği ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine tavuk suyunuzu ve sıcak suyunuzu ekleyin, tuzunu koyun ve kaynatın. Sebzeler piştikten sonra blenderdan geçirin. Servis etmeden önce üzerine erittiğiniz tereyağı ve salçayı koyabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc173011
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2023
157 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
1 adet kereviz
1 adet soğan
250 g kırmızı mercimek
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kereviz ve soğanı doğrayıp zeytinyağı ile soteleyin.
Kırmızı mercimeği de ekleyip biraz daha soteleyin. İçine su ekleyip haşlayın.
Piştikten sonra blenderdan geçirin ve tuz, karabiber, pul biber ekleyin.
Bir taşım tekrar kaynatın.