Malzemeler:
2 kg kemikli et (Güngörmez dana döşü)
1 kg göce
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Aldığı kadar su
1-2 parça ilikli kemik
İsteğe bağlı olarak, Afyon Kaymağı
Yapılışı:
Bir gece önce nohut ve göce bir kabın içinde ıslatılır. Ertesi gün kemikli et ve ıslatılan malzemeler keşkeklik çömleğin içine konulur. Bir tutam tuz eklenir ve aldığı kadar su ilave edilerek akşam mahalle fırınına konur ve sabaha kadar fırında pişer. Kemiklerinden ayrılan etler lif lif olup taneler ezilinceye kadar tahta kaşıkla dövülür. İsteğe göre içine kaymak atılıp üzerine kızdırılmış tereyağına kırmızı biber ve karabiber eklenerek hazırlanan sos ilave edilir.
Fotoğraf "ferda ünlü" tarafından gönderildi. 13.05.2020
2 su bardağı göce (dövme, aşurelik buğday)
Yarım su bardağı nohut
1 kg. kemikli parça et (gün görmez dana döşü)
1-2 parça ilikli kemik
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet limon
Kaymak
Ayıklanıp temizlenmiş buğday ve nohut ıslatılır. Ertesi gün parça et ve ıslatılan malzeme çömleğe konup tuz ilave edilerek akşamdan mahalle fırınına konur. Sabah erkenden fırından alınır. Etin kemikleri ayrılır ve etler lif lif olup taneler ezilinceye kadar büyük bir tahta kaşıkla dövülür. Dövülürken kaymak ilave edilir. Diğer tarafta kızdırılan tereyağına kırmızı biber ve karabiber eklenerek sos hazırlanır. Servis tabağına alınan keşkeğin üzerine, yağını alması için limon sıkılır. Hazırlanan sos üzerine dökülerek servis edilir.