Kısa URL: https://ml.md/lc39674
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
5,719 defa indirildi / yazdırıldı
1 Kg bugday (asurelik bugday )
1 adet tavuk veya 1 kg kuzu eti
tereyağı
tuz
su
HAZIRLANISI
1 Kg ayiklanmis ve yikanmis bugday genis bir tencerenin icinde kaynatilir. Iyice kaynayan ve ortalarindan ayrilan bugdaylar ezilir, ayri bir tencerede kaynayan etlerde et suyunun icersinden cikarilarak lif lif olacak sekilde parcalanir. Büyük bir ayri bir tencerenin icine kaynayan ve ezilen bugdaylar koyularak üzerine etsuyu ilave edilerek karistirilir. Yeteri kadar et suyu koyuldukdan sonra lif lif hazirlanan etler bugdayin icine ilave edilerek karistirilir. Tahta kepce ile karistirilan keskek, karistirilirken ezilmeye devam edilir. iyice sakiz gibi oluncaya kadar karistirilarak pisirilir. Servis tabaklarina hazirlanan keskegin üzrine tereyağı ile kavrulan kirmizi biberli sosu gezdirilerek sicak servis yapilir.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 15.04.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc131159
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2018
2,687 defa indirildi / yazdırıldı
Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı
Keşkeklik buğday
Soğan
Kuyruk yağı
Et suyu
Et ya da tavuk
Tuz
Su
Buğdaylar akşamdan bir taşım kaynatılır. Sabah soğan yağda kavrulur, akşamdan kaynatılan keşkekler içine atılır. Üzerine yeteri kadar su ilave edilir. Pişene kadar kaynatılır. Et suyu ilave edilir ve bir müddet daha pişirilir. Sonra tahta kaşıkla ezilir (düğün keşkeği dövülerek yapılır.)istenilen kıvama geldiğinde didilmiş et ilave edilerek tekrar tahta kaşıkla ezilir, demledikten sonra isteğe bağlı olarak ya sade eritilmiş tereyağı ya da kırmızı toz biberle veya salça ilave edilerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc155781
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2021
437 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram keşkeklik buğday
2 adet kuru soğan
Zeytinyağı
Tereyağı
4 su bardağı et suyu
Sos için:
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet biber
1 tutam kekik
Buğdayları 10-12 saat önceden ıslatın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağıyla birlikte toprak tencereye koyup ocağa alın.
Soğanlar pembeleşene kadar kavurup buğdayı suyuyla ekleyin.
Buğdaylar suyunu çekince keşkeği geniş bir kaba alıp çırpın.
Ardından yeniden toprak tencereye koyup üzerine et suyunu ve tereyağı ekleyin.
Suyunu çekene kadar ocakta kaynatın.
Buğdaylar suyunu çekince kapağını kapatıp sararak demlenmeye bırakın.
Sosu için soğan, biber, kuşbaşı et, domates ve biber salçasını küçük toprak kapta pişirmeye başlayın.
Et suyunu salınca altını kısıp iyice pişmeye bırakın.
Etler yumuşayınca ocaktan alıp keşkekle birlikte servis yapın.