|
Keskek |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80880
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Mutlu Aile
6 Su Bardağı su
100 gr nohut
750 gr kemikli et (KOYUN)
300 gr bugday
Nohut ile buğdayı2,5 su bardağı su ile ıslatın. eti haşlayın. nohut ile buğdayın suyunu süzüp buğday ile nohutu ete ilave edin. ayırdığınız suya 4 sıcak su bardağı su ilave edin. tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin. etin kemiklerini ayırıp ilave edin. keşkeği büyük bir tencereye alın. tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın. üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip sıcak servis yapın
|
Keşkek |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc76220
Gönderme Tarihi: 30.May.2012
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr kuzu but (parçalanmış)
100 gr nohut
5,5 su bardağı su
300 gr dövme (aşurelik buğday)
60 Gr Sana Klasik
Dövme ve nohudu akşamdan 2,5 bardak su ile ıslatın.Eti düdüklü tencereye alın.Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin.Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın.Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın.Tahta kaşıkla ( ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın.Keşkeği servis tabağına alın.Kırmızı toz biberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin.Ilık olarak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.05.2024
|
Keşkek |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80035
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
2 Tatlı Kaşığı tuz
0,5 Kg. Keşkeklik buğday
1 Adet Kalçalı tavuk budu
Önce tavuk butunu düdüklü tencereye koyun. Üzerine su ekleyip yarım saat pişirin. tencereyi açınca etleri kemiklerinden ayırıp tekrar tencereye koyun. Buğdayları yıkayıp etlerin üzerine koyun. Tuzu ve sanayıda ekleyip tencereyi tekrar kapatın. 40 dk daha pişirin. Benim tencerem 6 kg lık yarım kilo buğday ve suyu max. dolunca yetiyor.Pişince tencerenin içindeki havayı çıkarmayın iyice şişsin. Açınca 10 dk mikserle çırpın. Katılaştıkça sıcak su ekleyebilirsiniz. Servis yaparkende üzerine kırmızı biber ve yağ ısıtıp koyabilirsiniz.
|
Keşkek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc78780
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2012
1,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Su Bardağı aşurelik buğday
250 gr gerdan eti
Buğdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Başka bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Buğdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Buğday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin üzerinde gezdirin.
|
|