|
|
Keşkek |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc76220
Gönderme Tarihi: 30.May.2012
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr kuzu but (parçalanmış)
100 gr nohut
5,5 su bardağı su
300 gr dövme (aşurelik buğday)
60 Gr Sana Klasik
Dövme ve nohudu akşamdan 2,5 bardak su ile ıslatın.Eti düdüklü tencereye alın.Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin.Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın.Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın.Tahta kaşıkla ( ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın.Keşkeği servis tabağına alın.Kırmızı toz biberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin.Ilık olarak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.05.2024
|
|
Keşkek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|