Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Keşkek (7 adet - 133,859 defa bakıldı)

Keşkek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Keşkek

Yörem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc9721
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
3,902 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. aşurelik buğday
1 adet koyun boynu
2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz
kırmızıbiber

Boyun, üzerini örtecek kadar su ile kaynatılır. Kaynamaya başlarkan ocaktan alınıp soğuk su ile yıkanıp tekrar bol su ile düdüklüde haşlanır. Buğday geceden suda ıslatılıp bekletilir. Sonra yıkanıp tencerede haşlanır. Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyup eritilir. İnce kıyılan soğanlar eriyen yağda pem-beleşinceye kadar kavrulur. Kırmızıbiberi de ilave ederek kaynamakta olan buğdayların içine atılır. Et suyunu da katıp 2 saat kadar ağır ateşte kaynatılır. Haşlanan etler ince olarak didiklenerek buğdayların içine katılır. Ağır ateşten üzerinde hem pişirip hem de bir havan tokmağı ile macun haline gelinceye kadar dövülür. Püreden daha sulu bir kıvamda tabaklara boşaltılıp üzerine kızdırılmış tereyağı ile servis yapılır.



Keşkek

R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc18094
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2007
3,519 defa indirildi / yazdırıldı




Vildan Keleş

300 gr dövme (aşurelik buğday)
100 gr nohut
5.5 su bardağı su
750 gr kemikli koyun eti
60 gr tereyağı
Tuz,
karabiber,
kırmızı toz biber

Dövme ve nohudu akşamdan ıslatıyoruz. Eti düdüklü tencereye alıyoruz. Nohut ve dövmeyi tencereye ekliyoruz.
Tereyağının yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişiriyoruz. Etin kemiklerini ayırıyoruz ve keşkeği büyük bir tencereye alıyoruz. 4 su bardağı suyu ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırıyoruz. Keşkeği servis tabağına alıyoruz. Kırmızı toz biberi kalan tereyağını kızdırıp üzerine gezdiriyoruz. Ilık olarak servis yapıyoruz.


Fotoğraf "çarşamba" tarafından gönderildi. 27.07.2019


Keşkek

Duygu Sal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2013
Mesajlar: 57
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc102075
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2014
1,756 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı keten tohumu 
1 çorba kaşığı acı biber 
150 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
1 yumurta 
100 gram kaşar peyniri
1 çorba kaşığı acılı hardal 
Çörek otu
kekik Tuz

Öncelikle etleri düdüklü tencerede soğan ve karabiberlerle iyice pişirin. Buğdayı akşamdan ıslatın. Daha sonra etleri pişirdiğiniz suyun içine alın. Buğdayların üzerine de kemiklerinden ayırıp etleri tekrar yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su döküp pişmeye bırakın. İyice pişen buğdayı tahta kaşıkla döverek macun gibi yapın. İster eti içinde dövün isterseniz de bir kısmını üzerine güzel bir görüntü olsun diye ayırıp öyle dövün. Servis tabağına aktarıp üzerine de tereyağı ve kırmızıbiber yakıp gezdirin. Sıcak olarak ikram edin.



Keşkek

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107638
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
1,789 defa indirildi / yazdırıldı




İnönü Kaymakamlığı

1000 gr kuzu eti
250 gr yarma
150 gr nohut
Tereyağ

Bir gün önceden nohut ve yarma ıslanır yıkama işlemi yapıldıktan sonra ayrı bir kapta nohut 25 dk. Haşlanır ve suyu dökülür. Hazırlanan güvecimize nohut yarma ve kuşbaşı etler boşaltılıp harmanlanır yeteri miktarda tuz ilave edilip üzerine küp küp 5 6 parça tereyağ atılır. Güvece yeterli miktarda su ilave edildikten sonra kapağı kapatılıp 1 saat fırında pişirilip servis edilir.



Keşkek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140207
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
792 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1,5 su bardağı aşurelik buğday
500 gram kemikli kuzu eti
Yeteri kadar su
Tuz
Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Pul biber

Aşurelik buğdayı bir geceden önce ıslatın ve ertesi gün süzün. Geniş bir tencerenin dibine kemikli kuzu etim yerleştirin ve üzerine buğdayı boşaltın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte buğday ezilecek kıvama gelene kadar [arada bir karıştırıp, suyu azalmışsa sıcak su ekleyin] pişirin. Kemikli eti buğdayın içinden alın ve kemiklerinden ayırın. Buğdayı tahta bir kaşıkla macun kıvamına gelene kadar iyice ezin ve tuzunu ayarladıktan sonra servis tabbağına yayıp ortasını açın. Kemiklerden ayırdığınız eti yerleştirin. Üzeri için tereyağını eritin ve salçayı bir kaç kez çevirin. Karabiber ve pul biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.



Keşkek

meryem hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140297
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
992 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

500 gram aşurelik buğday
Yeteri kadar su
500 gram kuzu gerdan
2 adet soğan
2 diş sarımsak
200 gram tereyağı
2 adet defne yaprağı
10 dal kekik
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
200 gram tereyağı
5 dal adaçayı
1 tatlı kaşığı pul biber

Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su, kuzu gerdan, dörde bölünmüş soğan, sarımsak, 200 gram tereyağı, defne yaprağı, kekik, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte sık sık karıştırarak (gerekirse sıcak su ekleyerek) 3 saat pişirin. Ilındıktan sonra kuzu gerdanların kemiklerini ayırıp, etleri didikleyin ve yeniden yemeğe ekleyin. Üzeri için tereyağını kızdırıp içine yapraklarına ayrılmış adaçayı ve pul biber ekleyin. Adaçayı yaprakları hafifçe kızarınca ocaktan alın. Pişen keşkeğin üzerine ekleyerek servis yapın.



Keşkek

sinbad
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.02.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Yerevan
Kısa URL: https://ml.md/lc148446
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020
490 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

5 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kase nohut
500 gram yağlı parça koyun eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı sadeyağ
1 adet kuru soğan
Kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Tuz

Nohut ve aşurelik buğdayı ayrı ayrı kaplarda 8-10 saat kadar önce ıslatın.
Eti tencereye alıp bol suyla haşlamaya başlayın.
Kaynamaya başladığı noktada üzerindeki köpüklerini alın.
Suyunu süzdüğünüz nohutları ve tuzu da tencereye ekleyin.
Nohutları etle birlikte pişirin.
Bu esnada soğanları yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
Pişen etleri tencereden alın.
Aşurelik buğdayı soğan ve kırmızı biberle birlikte tencereye ilave edin ve buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
Kaşığı tencerenin dibine değdirmeden ağır ağır karıştırarak buğdayların iyice açılmasını sağlayın.
Buğdaylar pişince altını kapatıp kimyon ve karabiber ilave edin.
Tahta kaşık yardımıyla iyice dövüp kıvam almasını sağladığınız keşkeğin kapağını kapatıp dinlendirin.
Bu esnada haşladığınız etleri küçük parçalara ayırıp yağda güzelce kavurun.
Keşkeğe etleri ekledikten sonra yemeğinizi sıcak servis edin.







Keşkek Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(7 adet Keşkek 133,859 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası