|
Keşkek |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9721
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
3,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. aşurelik buğday
1 adet koyun boynu
2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz
kırmızıbiber
Boyun, üzerini örtecek kadar su ile kaynatılır. Kaynamaya başlarkan ocaktan alınıp soğuk su ile yıkanıp tekrar bol su ile düdüklüde haşlanır. Buğday geceden suda ıslatılıp bekletilir. Sonra yıkanıp tencerede haşlanır. Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyup eritilir. İnce kıyılan soğanlar eriyen yağda pem-beleşinceye kadar kavrulur. Kırmızıbiberi de ilave ederek kaynamakta olan buğdayların içine atılır. Et suyunu da katıp 2 saat kadar ağır ateşte kaynatılır. Haşlanan etler ince olarak didiklenerek buğdayların içine katılır. Ağır ateşten üzerinde hem pişirip hem de bir havan tokmağı ile macun haline gelinceye kadar dövülür. Püreden daha sulu bir kıvamda tabaklara boşaltılıp üzerine kızdırılmış tereyağı ile servis yapılır.
|
Keşkek |
|
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18094
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2007
3,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vildan Keleş
300 gr dövme (aşurelik buğday)
100 gr nohut
5.5 su bardağı su
750 gr kemikli koyun eti
60 gr tereyağı
Tuz,
karabiber,
kırmızı toz biber
Dövme ve nohudu akşamdan ıslatıyoruz. Eti düdüklü tencereye alıyoruz. Nohut ve dövmeyi tencereye ekliyoruz.
Tereyağının yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişiriyoruz. Etin kemiklerini ayırıyoruz ve keşkeği büyük bir tencereye alıyoruz. 4 su bardağı suyu ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırıyoruz. Keşkeği servis tabağına alıyoruz. Kırmızı toz biberi kalan tereyağını kızdırıp üzerine gezdiriyoruz. Ilık olarak servis yapıyoruz.
Fotoğraf "çarşamba" tarafından gönderildi. 27.07.2019
|
Keşkek |
|
Duygu Sal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2013
Mesajlar: 57 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102075
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2014
1,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı acı biber
150 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
100 gram kaşar peyniri
1 çorba kaşığı acılı hardal
Çörek otu
kekik Tuz
Öncelikle etleri düdüklü tencerede soğan ve karabiberlerle iyice pişirin. Buğdayı akşamdan ıslatın. Daha sonra etleri pişirdiğiniz suyun içine alın. Buğdayların üzerine de kemiklerinden ayırıp etleri tekrar yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su döküp pişmeye bırakın. İyice pişen buğdayı tahta kaşıkla döverek macun gibi yapın. İster eti içinde dövün isterseniz de bir kısmını üzerine güzel bir görüntü olsun diye ayırıp öyle dövün. Servis tabağına aktarıp üzerine de tereyağı ve kırmızıbiber yakıp gezdirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Keşkek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107638
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
1,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnönü Kaymakamlığı
1000 gr kuzu eti
250 gr yarma
150 gr nohut
Tereyağ
Bir gün önceden nohut ve yarma ıslanır yıkama işlemi yapıldıktan sonra ayrı bir kapta nohut 25 dk. Haşlanır ve suyu dökülür. Hazırlanan güvecimize nohut yarma ve kuşbaşı etler boşaltılıp harmanlanır yeteri miktarda tuz ilave edilip üzerine küp küp 5 6 parça tereyağ atılır. Güvece yeterli miktarda su ilave edildikten sonra kapağı kapatılıp 1 saat fırında pişirilip servis edilir.
|
Keşkek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140207
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
843 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1,5 su bardağı aşurelik buğday
500 gram kemikli kuzu eti
Yeteri kadar su
Tuz
Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Pul biber
Aşurelik buğdayı bir geceden önce ıslatın ve ertesi gün süzün. Geniş bir tencerenin dibine kemikli kuzu etim yerleştirin ve üzerine buğdayı boşaltın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte buğday ezilecek kıvama gelene kadar [arada bir karıştırıp, suyu azalmışsa sıcak su ekleyin] pişirin. Kemikli eti buğdayın içinden alın ve kemiklerinden ayırın. Buğdayı tahta bir kaşıkla macun kıvamına gelene kadar iyice ezin ve tuzunu ayarladıktan sonra servis tabbağına yayıp ortasını açın. Kemiklerden ayırdığınız eti yerleştirin. Üzeri için tereyağını eritin ve salçayı bir kaç kez çevirin. Karabiber ve pul biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
Keşkek |
|
meryem hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140297
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
1,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
500 gram aşurelik buğday
Yeteri kadar su
500 gram kuzu gerdan
2 adet soğan
2 diş sarımsak
200 gram tereyağı
2 adet defne yaprağı
10 dal kekik
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
200 gram tereyağı
5 dal adaçayı
1 tatlı kaşığı pul biber
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su, kuzu gerdan, dörde bölünmüş soğan, sarımsak, 200 gram tereyağı, defne yaprağı, kekik, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte sık sık karıştırarak (gerekirse sıcak su ekleyerek) 3 saat pişirin. Ilındıktan sonra kuzu gerdanların kemiklerini ayırıp, etleri didikleyin ve yeniden yemeğe ekleyin. Üzeri için tereyağını kızdırıp içine yapraklarına ayrılmış adaçayı ve pul biber ekleyin. Adaçayı yaprakları hafifçe kızarınca ocaktan alın. Pişen keşkeğin üzerine ekleyerek servis yapın.
|
Keşkek |
|
sinbad
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Yerevan |
Kısa URL: https://ml.md/lc148446
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020
530 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
5 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kase nohut
500 gram yağlı parça koyun eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı sadeyağ
1 adet kuru soğan
Kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Nohut ve aşurelik buğdayı ayrı ayrı kaplarda 8-10 saat kadar önce ıslatın.
Eti tencereye alıp bol suyla haşlamaya başlayın.
Kaynamaya başladığı noktada üzerindeki köpüklerini alın.
Suyunu süzdüğünüz nohutları ve tuzu da tencereye ekleyin.
Nohutları etle birlikte pişirin.
Bu esnada soğanları yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
Pişen etleri tencereden alın.
Aşurelik buğdayı soğan ve kırmızı biberle birlikte tencereye ilave edin ve buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
Kaşığı tencerenin dibine değdirmeden ağır ağır karıştırarak buğdayların iyice açılmasını sağlayın.
Buğdaylar pişince altını kapatıp kimyon ve karabiber ilave edin.
Tahta kaşık yardımıyla iyice dövüp kıvam almasını sağladığınız keşkeğin kapağını kapatıp dinlendirin.
Bu esnada haşladığınız etleri küçük parçalara ayırıp yağda güzelce kavurun.
Keşkeğe etleri ekledikten sonra yemeğinizi sıcak servis edin.
|
|