Kısa URL: https://ml.md/lc172362
Gönderme Tarihi: 30.May.2023
128 defa indirildi / yazdırıldı
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1 litre su
1 ½ tatlı kaşığı tuz
750 g erişte
60 g tereyağı veya sadeyağ
150 g ceviz, ayıklanmış ve kabaca doğranmış
180 g keş, rendelenmiş
Derin bir tencereye suyu alın ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya erişteleri ekleyin ve pişmeye bırakın.
Bir tavada yağı eritin, üzerine cevizi ve keşi ekleyerek kavurun.
Pişen eriştenin suyunu süzün, yarısını servis tabağına alın. Üzerine kavurduğunuz keş ve cevizin bir kısmını serpin.
Kalan erişteyi üzerine yayın ve en son üzerine kalan keş ve cevizi dökün.
Sıcak servis yapın.
Not: Keş, yoğurdun kurutulmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür. Çok sert bir beyaz peynir kalıbına benzer. Ancak rendelenip yağ veya suyla karıştığı zaman yumuşayarak erime kıvamına gelir. Keşin kökeni Orta Asya Türk mutfak kültürüne dayanır. Aynı ürün Orta Asya’da ve Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nde kurut, Bolu ve çevresinde keş olarak bilinir.
Kısa URL: https://ml.md/lc179067
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
112 defa indirildi / yazdırıldı
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
2 Yumurta
500 Gr Un
Çok Az Tuz
200 Gr Keş
200 Gr Çekilmiş Ceviz
50 Gr Tereyağı
Yumurta ve unla hamur yoğrulur en son çok az tuz eklenir ve hamur yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur açılır ve kibrit çöpü şeklinde kesilir.
Kaynayan suya bırakılır ve 7-8 dakika pişirilir. Daha sonra tereyağında keş ve ceviz güzelce kızartılır ve haşlanan erişte ile birleştirilir.