Kısa URL: https://ml.md/lc133067
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2018
725 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
100 gr kıyma
1 soğan
1 su bardağı kesme makarna
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Su
Mercimeği haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Geniş bir tencereye soğanı rendeliyoruz ve sıvı yağ ile kavuruyoruz.
Kıyma ve salçayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Son olarak kesme makarnayı ve mercimeği ekleyip tuzunu biberini ilave ettikten sonra suyunu döküp orta ateşte 10 dakika pişirip ateşten alıyoruz ve servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc149386
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020
379 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 fincan su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz
Çorbası için:
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane
Pul biber
Mercimekleri hafifçe haşlayıp suyunu süzün. (Bu işlemi yapmazsanız çorbanızın rengi koyu olacaktır)
Soğanları yemeklik doğrayıp tencerede sıvı yağda kavurun.
Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçanın kokusu çıktıktan sonra mercimeği ve 1 litre kadar sıcak suyu da tencereye ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bu esnada hamur malzemelerini derin bir kasede yoğurup mantı hamuru gibi sert bir hamur elde edin.
Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.
Açtığınız hamurları önce 2 parmak genişliğinde şeritlere bölün.
Ardından şeritleri aralarını unlayarak üst üste koyup yarım santimetre genişliğinde kesin.
Çorbanın pişmesine yakın hamurları tencereye ekleyin.
5 dakika kadar daha pişirdiğiniz çorbanızı kuru nane ve pul biber ekledikten sonra servis edin.