Kestaneler haşlanır ve bütün olarak içleri çıkarılır. Soğanlar doğranır yağda pembeleştirilir. Kıyma ilave edilerek kavrulur. Kestaneler de koyulup çok az su ile kısık ateşte pişirilir. Kestanelerin dağılmamasına dikkat edilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc70371
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
2,936 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg kestane
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Kestanelere çizik atılır. Kaynayan suya konur, az tuz ve az şeker eklenir. Yumuşayana kadar haşlanır. Sonra kabukları soyulur. Bu arada ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir, kıyma ve salça eklenir. 10 dakika sonra tuz ve ayıklanmış kestaneler ilave edilir. Su konur, kapak kapatılır. Orta ateşte yarım saat pişirilir.