Kısa URL: https://ml.md/lc46054
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2010
2,480 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
20 adet kestane şekeri
40 adet pötibör bisküvi
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
75 gr bitkisel margarin
Bisküvileri mutfak robotunda mercimek büyüklüğüne gelinceye kadar çekin. Kestane şekerlerini iyice ezip derin bir kapta bisküviyle karıştırın. Kakao, tozşeker, vanilya ve margarini küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bisküvili kestanenin olduğu kaba aktarın. Çatal yardımıyla malzemeleri ezerek karıştırın. Derin bir cam kaseyi ya da erin bir kek kalıbını buzdolabı poşetiyle ya da streç filmle kaplayın. Karışımı kalıba aktarıp üzerini elinizle düzeltin. Pastayı buzdolabını derin dondurucusunda 1 gece bekletin. Servise sunmadan 20 dakika önce çıkarıp oda sıcaklığında bekletin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc125923
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2017
883 defa indirildi / yazdırıldı
350 ml krema
350 gr bitter çikolata
500 gr kestane
1 su bardağı toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
40 gr tereyağı
Süslemek için:
50 gr çikolata
Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuklarını soyup üzerine şeker ve 1 çay bardağı kadar su ekleyin. Ara ara karıştırarak püre haline gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Bisküvileri mutfak robotunda kakao ile birlikte çekerek ufalayın. Tereyağını eritip bisküvilere karıştırın. 8 cm'lik pasta çemberlerlerine paylaştırın. Tatlı kaşığının tersiyle bastırıp buzdolabında bekletin. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız kestane püresini çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın ve bisküvi tabanların üzerine aktarın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çemberlerden çıkartın ve çikolata ile süsleyerek servis yapın.