2 su bardağı pilavlık bulgur
200 gr. kestane
2 adet soğan
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 su bardağı su veya et
suyu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
½ demet dereotu
Tuz
Karabiber
İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile birlikte pişirin.
Soğanlar pembeleşince ayıklayıp yıkadığınız bulguru ekleyip biraz kavurun.
Kuru üzümü, baharatları, haşlayarak kabuklarını soyduğunuz kestaneleri ve sıcak suyu ekleyip pişirin.
Pilav demlendikten sonra doğranmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc172534
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
500 g pilavlık bulgur
100 g tereyağı veya sadeyağ
1 adet büyük boy soğan, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı tuz
750 g kestane, haşlanmış ve kabuklarıyla iç zarları soyulmuş
900 ml su, sıcak
Bulguru bol suda yıkayıp süzün.
Yağı geniş bir tavada orta ateşte ısıtın. Soğanları ilave edin ve 3 dakika kavurun.
Bulguru, tuzu ve kestaneleri ekleyerek 3 dakika daha kavurun. Altını kısın.
600 ml sıcak su katın ve 15 dakika pişmeye bırakın.
2 dakika dinlendirin. Hafifçe karıştırarak servis edin.
Not: Kestaneli bulgur pilavı Topkapı Sarayı mutfaklarında kaydı olan bir yemektir. Fatih Sultan Mehmet’in sofrasında yer aldığı bilinmektedir.