|
Kestaneli Bulgur Pilavı |
|
rapsodi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc74158
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012
1,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım kg kestane
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Kestanelere bıçakla kesik atılır, suda yumuşayana kadar haşlanır. Kabukları soyulur ve nohut kadar parçalara kesilir. Soğan ince doğranır, yağda pebeleştirilir. Yıkanmış bulgur katılır, 2-3 dakika çevrilir. Salça da eklenir. Tuz, kestane ve ilave edilir. Kapak kapatılır, 13 dakika pişirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra karıştırılır ve servise sunulur.
|
Kestaneli Bulgur Pilavı |
|
deli dolu
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129274
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2017
866 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 su bardağı pilavlık bulgur
200 gr. kestane
2 adet soğan
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 su bardağı su veya et
suyu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
½ demet dereotu
Tuz
Karabiber
İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile birlikte pişirin.
Soğanlar pembeleşince ayıklayıp yıkadığınız bulguru ekleyip biraz kavurun.
Kuru üzümü, baharatları, haşlayarak kabuklarını soyduğunuz kestaneleri ve sıcak suyu ekleyip pişirin.
Pilav demlendikten sonra doğranmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
|
Kestaneli Bulgur Pilavı |
|
saniye bacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc155233
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2021
271 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
50 gr. tereyağı
1 adet soğan
Yarım kahve fincanı kuşüzümü
1 kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane
2 su bardağı bulgur
500 ml. tavuk suyu
Tuz
Tarçın
1 tutam maydanoz
Uygun bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Soğanı karamelize ediyoruz. Üzerine kuş üzümü, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneyi ekleyerek karıştırıyoruz. Bulgurumuzu da ilave ediyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 10 dakika kadar demlenen pilavımızın üzerine bir çay kaşığı tarçın, ince ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırıyoruz.
|
Kestaneli Bulgur Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172534
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
500 g pilavlık bulgur
100 g tereyağı veya sadeyağ
1 adet büyük boy soğan, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı tuz
750 g kestane, haşlanmış ve kabuklarıyla iç zarları soyulmuş
900 ml su, sıcak
Bulguru bol suda yıkayıp süzün.
Yağı geniş bir tavada orta ateşte ısıtın. Soğanları ilave edin ve 3 dakika kavurun.
Bulguru, tuzu ve kestaneleri ekleyerek 3 dakika daha kavurun. Altını kısın.
600 ml sıcak su katın ve 15 dakika pişmeye bırakın.
2 dakika dinlendirin. Hafifçe karıştırarak servis edin.
Not: Kestaneli bulgur pilavı Topkapı Sarayı mutfaklarında kaydı olan bir yemektir. Fatih Sultan Mehmet’in sofrasında yer aldığı bilinmektedir.
|
|