Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99422
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2014
2,094 defa indirildi / yazdırıldı




Metin Okutan

1 kg kiraz tuzlusu
3 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kirazların çekirdekleri çıkarılarak akşamdan suya konur. Su sık sık değiştirilkerek tuzun iyice çıkması sağlanır. Piyazlık doğranmış soğanlar tavada zeytinyağıyla birlikte kavrulur. Üzerine suyu süzülen kirazlarak eklenerek biraz daha kavrulur ve servis edilir.

Kiraz tuzlusu hazırlamak için: Sarı ya da kırmızı kiraz temiz bir kavanoza hiç su koymadan bir avuç kalın tuz, bir avuç kiraz düzeniyle doldurulup kışa saklanır.


Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 12.07.2020


Kiraz Tuzlusu Kavurması

damat bey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc146268
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2019
812 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

4 kase tuzlu kiraz (Salamura kiraz)
3 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Salamura edilen kirazlar bir gece önceden çekirdekleri çıkartılarak, tuzunun çıkması için bol su içerisinde bekletilir.
Ertesi gün sıkılarak sudan çıkartılır ve süzgece konulur.
Soğanlar ince ince doğranır.
Tencere de yağ eritilir, soğanlar ilave edilerek kavrulur.
Kirazlar üzerine dökülür ve karıştırılarak 15 dk. kavrulur.
Sıcak veya soğuk olarak servis edilir.



Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146308
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2019
1,199 defa indirildi / yazdırıldı




Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

4 kase tuzlu kiraz
3 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 fincan tereyağı
Tuz

Kirazları yıkayıp çekirdeklerinden ayıklamadan kavanoza bir sıra yerleştirin. Üzerini örtecek kadar kaya tuzu ile kaplayın. Kirazlar bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Kavanozun kapağını kapatıp bir hafta dinlendirin. Kavanozdan çıkardığınız kirazları sıcak suda, tuzlarından arınana kadar bekletin. Piyazlık doğradığınız soğanları teflon tavada eritin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek kavurun. Son olarak suyunu süzdüğünüz kirazları ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurun.

Not: Kiraz Tuzlusu Kavurmasını, mısır ekmeği ile servis yapabilirsiniz.



Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun)

koral
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2020
Mesajlar: 53
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc149029
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2020
563 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

1 kg kiraz tuzlusu
3 adet soğan
Tereyağı

Kiraz tuzlusu akşamdan suda bekletilir ve tuzundan arındırılır. Daha sonra kirazların çekirdekleri çıkarılır ve suyu sıkılır. Doğranan soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Kirazlar soğana ilave edilir ve kavurma işlemine birkaç dakika daha devam edilir. Sıcak olarak sunulur.



Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun)

doğu gürbüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2020
Mesajlar: 50
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc154311
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2020
259 defa indirildi / yazdırıldı




Kiraz kavurması, salamura edilen kirazlardan yapılır.
Kirazların çekirdekleri çıkarılıp suda beklemeye alınır.
Suda bekletilen kirazların tuzu alınmış olur.
Kavrulmuş yağda ince kıyılmış soğan kavrulduktan sonra kirazlar avuçta sıkılır ve tavaya ilave edilir.
Bir müddet daha kavrulduktan sonra servise hazır hale gelir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.02.2023


Kiraz Tuzlusu (Giresun)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc164145
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kiraz tuzlusu
2-3 adet soğan
2 kaşık tereyağı veya 1 fincan sıvıyağ

Kiraz tuzlusu Giresun'da yetişen kirazlardan yapılır. Önce kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.
Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Ertesi sabah sudan çıkarılan kirazların çekirdekleri çıkarılarak suyu çıkarılır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.



Kiraz Kavurması (Giresun)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170517
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023
125 defa indirildi / yazdırıldı




1 kase kiraz turşusu
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yarım demet nane
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Kuru soğanları ay şekilde ince ince kesin.
Taze naneyi de çok ufak ufak olarak kesip köşeye koyun.
Tavaya soğanları atıp kavurun.
Üzerine kiraz turşularını ilave edip nane ve baharatları koyduktan sonra karıştırın.
Ardından bir 5 dakika ağzını kapatarak ocakta bekletin.
Sonra servise hazır!







Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(7 adet Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun) 53,751 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası