Uzun borcam kaba 2 sıra bisküvileri dizin üzerine vanilyalı pudingi tarifine göre hazırlayın içine margarini ekleyip bisküvilerin üstüne dökün. Üste bir poşet kremşanti hazırlayıp üzerine dökün. En üste yıkanmış, sapları ve çekirdekleri ayıklanmış kirazları sıralayın ve buzdolabında en az 2 saat bekletip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc157174
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr. kiraz
120 gr. bisküvi
120 gr. tereyağı
150 gr. şeker
6 yumurta
90 Kirazlı Bisküvili Pastagr. çekilmiş badem
100 gr. krem şanti
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yağlamak için margarin
Pudra şekeri
Kirazları yıkayıp, suyunu çekmesini bekledikten sonra çekirdeklerini çıkarın. Bisküvileri havan içinde dövün. Tereyağı ile margarini bir kapta çırpın ve köpük gibi olmasını sağlayın. Buna yavaş yavaş şeker ve yumurta sarılarını katın. Kıyılmış badem, krem şantiy ve rende limon kabuğunu ilave edin. Dövülmüş bisküviyi de karıştırdıktan sonra kek kalıbını yağlayın ve malzemenin üçte birini kek kalıbına dökün. Üzerini düzleştirin ve kalıbı fırına koyarak on dakika pişirin Kalıbı fırından çıkarın, fırının ısısını biraz düşürün Kirazları pişmiş hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru da bunun üzerine dökün. Kalıbı tekrar fırına sürüp pişene kadar (20-25) dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkarın, servis tabağına alın. Üzerini kiraz ve pudra şekeri ile süsleyin.