1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Arası İçin:
1/2 kg. temizlenmiş kiraz
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
1 çay bardağı hindistancevizi
Yapımı:
Tencereye soğuk süt, irmik ve şeker konur. Orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya eklenir. Orta büyüklükteki fırın kapı ıslatılır. Tatlını yarısı dökülür, düzeltilir. Üzerine soğuduktan sonra kirazlar yayılır, şeker serpilir. Kirazların üzerine, kalan tatlı koyulur, düzeltilir. Buzdolabına yerleştirilir, bir gece bekletilir. Ertesi günü kirazlı irmik tatlısının üzerine hindistancevizi serpilir, kare kare kesilerek servise sunulur.
|