|
Kış Çorbası |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc869
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
3,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr ıspanak
2 havuç
1 patates
1 kereviz
200 gr brokoli
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı ince bulgur
1 su bardağı süt kreması
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
15 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Ispanak, havuç, patates, kereviz, brokoli ve maydanozu temizleyip ince doğrayın. Sebzeleri 8 bardak kaynar suda haşlayın. Sebzeleri süzüp suyunu ayırın. Sebzeleri blenderden geçirip püre haline getirin.
Sebze suyunu bir tencereye alın. Bulguru ilave edip 10 dakika pişirin. Sebze püresini ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edin ve tencereyi ocaktan alın.
Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Nane, kırmızı tozbiber ve tuz ekleyip karışımı çorbanın üzerine gezdirerek dökün. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
ML® Kış Çorbası için tıklayın
ML® Güz Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "sabahtan" tarafından gönderildi. 03.11.2020
|
Kış Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105341
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2015
1,999 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane pırasa
1 tane patates
250 gr çiriş
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı un
2 dal maydanoz
2 dal pazı
2 dal taze nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 tane tavuk
Tavuk haşlanır, tavuk başka bir kaba alınır. pırasa, havuç, çiriş, patates, maydanoz, pazı, nane küçük küçük doğranır. tavuğun göğsü küçük küçük doğranır. tavuk suyu orta ateşe alınır doğranan tüm malzemeler içine konur. 1 yumurtayla un çırpılır, terbiyesi yapılır. Tereyağı çorbanın içine eklenir, sıcak sıcak içilir.
|
Kış Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141384
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
1,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
3+2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı bulgur
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı barbunya
1 adet kuru soğan
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı mercimeği ve bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde akan soğuk suyun altında iyice yıkayın. Sarımsakları ve kuru soğanı yemeklik doğrayın. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını eritip, kuru soğanları içine ilave edin. Kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine et suyunu ilave edip, kaynatın.
Kaynayan et suyunun içine yıkanmış bulguru, kırmızı mercimeği, haşlanmış barbunyayı, tuzu ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte pişirin. Çorba pişerken, küçük bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içine kırmızı pul biberi, kuru naneyi ve sarımsağı ilave edip kavurun. Servis tabağına aldığınız sıcak çorbanın üzerine sosu gezdirip, servis edin.
|
Kış Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147402
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019
848 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı ıspanak
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet tatlı patates
1 çay kaşığı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 adet limon
1 çay kaşığı top karabiber
Sebzeleri yaklaşık 40 dakika kadar haşladıktan sonra zencefil ve sarımsağı ekleyip, 5 dakika daha haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı blenderdan geçirin. Son olarak limon suyunu ekleyip, karıştırın.
|
Kış Çorbası |
|
sabahtan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Şereflikoçhisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc153909
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2020
271 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük brokoli
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Bir tutam dereotu
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Un
Bütün sebzeleri temizleyip yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine sekiz- dokuz su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blenderdan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz. Limon ile servis ediyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.09.2022
|
Kış Çorbası |
|
toybelen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc154022
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2020
475 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 adet tatlı kırmızı biber
1 su bardağı dolusu karnabahar
1 adet havuç
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 dal maydanoz
Karabiber
Pul biber
Tuz
Soğanlar küçük küçük doğranır ve zeytinyağında sotelenir. İçine rendelenmiş iki diş sarımsak ilave edilir. Küp küp küçük bir şekilde doğranılan sebzeler pişme sürelerine göre; ilk olarak havuç, sonra patates, sonra karnabahar, kırmızı biberi ekleyerek kavrulur. İsteğe bağlı olarak et suyu ile lezzetlendirilebilir. Son olarak baharatlar eklenir. Servis edilirken de ince kıyılmış maydanozlar ile servis edilir.
|
Kış Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163830
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Soğanı ortadan ikiye böldükten sonra yarım daire olacak şekilde doğrayın.
2 kaşık yağı tencereye alın ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Soğan hafif pembeleştiğinde unu ekleyin. 2 dakika kadar daha birlikte kavurun.
Daha sonra ısınmış olan tavuk suyunu ve suyu ekleyin.
Kısık ateşte 5 dakika kadar kadar kaynatın ve ardından istediğiniz baharatları ve tuzu ekleyin.
Kaynamış çorbanın altını kapattıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirebilirsiniz.
|
Kış çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165359
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2022
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
3-4 kereviz sapı
1 adet kereviz
1 havuç
1 adet soğan
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı buğday unu
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Zeytinyağı
Soğanı yemeklik doğrayın. Tavada ısıttığınız zeytinyağına soğan, tuz, karabiber ve kerevizi ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Havuç, kereviz sapları ve kerevizleri ince ince doğradıktan sonra sebzeleri soğanlara ekleyin ve kavurma işlemine bir süre daha devam edin. Sotelenen sebzeleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yapın. Sebzeler bu şekilde pişerken bir yandan çorbanızın terbiyesini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Terbiye için bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice karıştırın. Sebzeler yumuşadığında yavaş yavaş terbiye sosunu çorbaya ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Çorbanızı 5 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Kış Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180592
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 adet küçük boy kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
Yarım çay bardağı süt veya krema (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz veya dereotu (üzeri için)
Sebzeleri (kereviz, havuç, patates, kabak ve soğan) kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.
Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış havuç, patates, kereviz ve kabakları ekleyin.
Sebzeleri birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyu veya sebze suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Sebzeler tamamen yumuşayınca blender yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Süt veya krema eklemek isterseniz bu aşamada ilave edip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Çorbayı kaselere alıp üzerine doğranmış maydanoz veya dereotu serperek sıcak servis yapın.
|
|