|
Kısır |
|
tekkaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2011
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75816
Gönderme Tarihi: 17.May.2012
2,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nane
2 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı limon suyu
1 yemek kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı pulbiber
Taze soğanların beyaz kısımlarını ortadan ikiye bölün. Yeşil kısımlarıyla birlikte geniş bir kaba ince ince doğrayın. Maydanozları, sarımsağı ve kuru soğanı da ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın. Kabın ağzını kapatıp kenara alın.Bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir yemek kaşığı biber salçasını bir bardak sıcak suyun içinde eritin. bu suyu, geniş ve yayvan bir kaba koyduğunuz 2 su bardağı bulgurun üzerine dökün. ardından bir su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. arasıra karaşıtırarak bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. (yaklaşık 15-20 dakika)Soğan ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın.Sırasıyla baharatları, limon suyunu, zeytinyağını ve nane yapraklarını ekleyip karıştırın. yarım daire şeklinde kesilmiş domateslerle süsleyin. servis yapana kadar üzerini streçleyerek bekletin.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 13.07.2019
|
Kısır |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78057
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2012
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı ince bulgur
3 domates
5 dal taze soğan
2 çorba kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, nane maydanoz
Bulguru derin bir kabın içine alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve kapağını kapatıp şişmesini bekleyin. Bu arada soğanı ince kıyıp tuzla ovalayın. Maydanozu, rendelenmiş domatesi, pul biberi de üzerine ekleyip karıştırın. Yağını, ekşisini ve limonunu ekleyip servis tabağına aktarın.
Fotoğraf "uygun" tarafından gönderildi. 05.02.2018
|
Kısır |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96078
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2014
2,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş iri kuru soğan
1/2 demet maydanoz
5 adet yeşil soğan (yeşil sapları)
Üç, dört dal nane
2 adet sivri biber (tercihen acı)
2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
2 çorba kaşığı tepeleme biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (acı)
1 1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet olgun domates (kabukları soyulmuş)
2 adet limon suyu
Bir çaydanlık suyu kaynat, bulguru ince tel süzeğe koy.
Kaynattığın suyu bulgurun üstüne yavaş yavaş dök, bir yanda süzülsün. İçinin malzemelerini hazırlarken bulgur kabarır.
Baş soğanı ince kıy. 1,5 çay bardağı zeytinyağı tavaya koy, soğanları 5 dakika pembeleştir.
İnce küp şeklinde doğradığın domatesleri ilave et, 10 dakika daha çevir.
Bulguru geniş bir kaseye al, baharatını, domates salçası ve biber salçasını ilave et, temiz bir eldiven giy, yoğur.
Soğanla domatesi de ilave et, biraz daha yoğur, limon suyunu ilave et.
İnce kıydığın yeşil soğan saplarını ve maydanozu ilave et şöyle bir karıştır.
Marul ve/veya taze yaprakla (haşlanmış) yenir.
|
Kısır |
|
Fatoş Çelik
Aşçı
Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101944
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2014
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram köftelik bulgur
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2-3 adet orta boy domates
2 orta boy salatalık
2-3 orta boy köy biberi
Salça ve bütün baharatlar yoğurulur, daha sonra bir miktar kaynamış su bulgura eklenir, bulgur suyunu çekince sebzeler doğranır, sarımsaklar rendelenir, yağ ilave edilerek bütün malzemeler iyice karıştırılır. Süslenerek servise sunulur.
|
Kısır |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102051
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2014
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet soğan
2 su bardağı ince bulgur
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr sıvıyağ
Önce bulguru muzu geniş bir kaba koyalım üzerine bir parmak çıkacak kadar kaynatılmış su döküp kapatalım ve kabarması için biraz beklemeye alalım
Tavamıza yağımızı alıp ince ince doğradığımız soğanlarımızı bir güzel kavuralım
Pembeleşen soğanların üzerine biber salçamızı koyup biraz daha çevirip altını kapatalım
Kabarmış bulgura soağanı boşaltım tuzunu koyup bulguru beş on dakika yoğuralım
Üzerine ince kıyılmış maydanozumuzu küp doğranmış domateslerimizi limon suyunu ve birazda nar ekşisini ekleyip karıştırıp harmanlayalım.
Kısırımız servise hazırdır.
|
Kısır |
|
poster
Aşçı
Kayıt: 20.05.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc107794
Gönderme Tarihi: 22.May.2015
1,841 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay fincanı ince bulgur
500 gr. kuru soğan
250 gr. yeşil soğan
1 kg. domates
1 çorba kaşığı biber veya domates salçası
1 demet maydanoz
1 demet nane (kuru nane de olabilir)
3-4 limon
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı çamfıstığı
2 fincan zeytinyağı
Tuz
Kırmızı biber
Bulguru bir fincan kaynar suyla ıslatıp, üzerini kapayınız ve 1 saat dinlenmeye bırakınız, ince doğranmış kuru soğanların yarısını, zeytinyağının yarısı ile (1 fincan zeytinyağı) hafifçe kavurunuz.
Fıstıkları da ilâve ettikten sonra, biraz daha kavurup, içine üzümü, salçayı ve küçük küçük doğranmış domateslerin yarısını atarak bir süre daha ateşte pişiriniz.
Ateşten indirdikten sonra, önceden ıslatılmış olan bulgurun üzerine bu malzemeyi döküp, iyice karıştırınız.
Arta kalan kuru soğanlarla, küçük küçük doğranmış domateslerin yarısını İlâve ediniz.
Kıyılmış maydanoz, nane, yeşil soğan, limon suyu, tuz, karabiber ve 1 bardak zeytinyağını da ekleyip tekrar karıştırınız.
Üzerini yeşillikle süsleyerek servis yapınız.
Not: Kısır, haşlanmış asma yaprağı ve marulla yenilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
|
Kısır |
|
dertli baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Batman |
Kısa URL: https://ml.md/lc118195
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2016
1,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zerrin Aksu
1 adet sivri biber
2 adet domates
Limon
Turşu
Pul biber
Nane
Kekik
Marul
Karabiber
Tuz
Mor lahana
Soğanları ve sarımsakları ufak ufak doğrayın. Tavada biraz zeytinyağı ısıtın. Soğanları ve sarımsakları kavurun. Soğanlar yumuşamaya başladığında domates salçasını ve biber salçasını ilave edin ve karıştırın. 2,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Sosu kaynatın.Bulgurları bir kaba koyun. Kaynayan sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatın ve 20-25 dakika bekleyin. Yeşil soğanları maydanozları nane yapraklarını sivri biberi ve turşuları küçük küçük doğrayın. Domatesleri dörde bölün, içindeki çekirdekli kısmı çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Bulgurları geniş bir tabağa dökün. Doğradığınız yeşillikleri ilave edin. Domatesleri ekleyin. Tuz kuru nane kekik ve pul biber serpin. Limon suyu ve zeytinyağını ilave edin. Alttan üste doğru iyice karıştırın.mor lahana içine koyup kendi zevkimize göre servis ediyoruz.
|
Kısır |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc120776
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2016
1,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
1 demet maydanoz
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Salata yaprakları
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 paket cips
Bulguru 2-3 kere yıkayın.Bir borcamın içine yayıp üzerine çıkacak kadar kaynar su koyup üzerini kapatın.Bulgur soğuduktan sonra içine ince kıyılmış taze soğan maydanoz dereotu nane, domates, biber salçası tuz kırmızı biber pulbiber,zeytinyağ ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Servis etmeden önce kıtırlık vermesi için üzerine parçalanmış cipsleri atın.
|
Kısır |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123590
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Bulgur (ince) 200 gr
Domates 150 gr
Tatlı yeşil biber 150 gr
Marul 30 gr
Domates salçası 30 gr
Yeşil soğan 10 gr
Maydanoz (yeşil) 10 gr
Zeytinyağı 30 ml
Nar sosu 20 ml
Su 400 ml
Tuz (isteğe göre)
Yeşilliği ve marulu bıçakla doğrayın. Domatesleri ve tatlı biberi 0,5 cm'lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su ve bulgur dökün, tuz ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu "İptal/Isıtma" olarak ayarlayın. 30 dakika sonra tekrar çalışma modunu "İptal/ Isıtma" olarak ayarlayın. Hazır bulguru ayrı kaba koyun ve soğutun, içine domates salçasını ilave edip karıştırın. Sebzeler, nar sosu, yeşillik, zeytin yağı ekleyin ve karıştırın. Hazır yemeği yeşillikle süsleyin.
|
Kısır |
|
seha
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125097
Gönderme Tarihi: 06.May.2017
1,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.annemutfagi.com
1,5 su bardağı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 domates
Yeşil soğan veya kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bulguru bir kaba boşaltıp, bir bardak sıcak su ve tuz ilave ederek karıştıralım, 5 dakika ağzı kapalı olarak ıslanmasını bekleyelim.
Islandıktan sonra iki yemek kaşığı salça ile iyice hafifçe harmanlayalım. Salça ve bulgurun iyice birbirine geçmesi gerekli. Domates, soğan, maydanoz ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp bulgurun içe ilave edip harmanlayalım. Limon sıkalım. Baharatları ekleyip biraz karıştıralım. Üzerinde yağımızı gezdirelim.
|
Kısır |
|
uygun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131715
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
1,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı köftelik bulgur
4 çay bardağı sıcak su
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acılı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağı
2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kuru nane
Çay kaşığının ucu ile kimyon
1 adet limon
Tuz
Köftelik bulgurun üzerine sıcak suyu ilave edip ve 5 dakika suyunu çekene kadar bekleyelim.
Soğanı ince ince doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım. İçine salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra naneyi ilave edelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız sosu bulgurun içine ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Daha sonra baharatları, tuzu, ince ince doğradığımız maydanozu, limon suyunu, nar ekşisini ilave edip iyice harmanlayalım.
Kısırı servis tabağına alıp istediğimiz yeşilliklerle servis yapalım.
|
Kısır |
|
seval'in
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc134312
Gönderme Tarihi: 24.May.2018
635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
4 diş sarmısak
Tuz
Nar ekşisi
Limon
2-3 adet domates
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
2-3 dal taze soğan
1 demet maydanoz
Salça
Zeytinyağı
İnce bulgurumuzu sıcak su ile ıslatırız. Onlar su içinde şişerken taze soğanları ince ince kesin.
Suyunu çeken ince bulgurlara karıştırın. Sarmısakları bıçağın ucu ile ezip kesiyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup minik minik kesiyoruz. Sonra baharatlarımızı ekleyip salçamızı, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisini ekleyip bir güzel yoğuruyoruz.
|
Kısır |
|
safiye sönmez
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc134609
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018
739 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
3 adet salatalık turşusu
1 soğan
1 kaşık salça
4-5 yaprak marul
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Su
Bulguru derin bir kaba alıp üzeri kapanacak kadar kaynamış su koyup kapağını kapatıyoruz ve şişmesini bekliyoruz. Öte yandan soğanı marulu ve turşuyu ince ince dilimliyoruz. Şişen bulgura salça tuz ve sıvı yağ koyup karıştırıyoruz. Doğradığımız turşu soğan ve maruluda kabımıza alıp baharatlarını ekliyoruz ve servis tabağına alıp servis yapıyoruz.
|
Kısır |
|
zekai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2018
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc136404
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2018
768 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı esmer bulgur (köftelik)
1 kase doğranmış kuru soğan
1 kase domates
1 adet orta boy rendelenmiş domates
1 kase ince doğranmış maydanoz
1 kase ince doğranmış taze nane
1/2 kase ince doğranmış yeşil biber
1 yemek kaşığı ev biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
3/4 çay bardağı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı kimyon
2 çay bardağı sıcak su
Bulguru, kimyonu ve bir adet rende domatesi geniş bir kaba alıp, 2 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgurun şişmesini beklerken, yarım bardak zeytinyağı, doğranmış kuru soğan ve biber salçasını, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar pişirin. (bu arada bulgur sertliğini kaybetmiş olmalı). Hazırladığınız bu karışıma, şişmiş bulguru ekleyip, iyice karıştırın. Sonra, kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates, nane, maydanoz, yeşil biberi ekleyerek, tek elinizle, yaklaşık 1 - 2 dakika yoğurun. Bu işlemde amaç, bulgurun tam şişmesini ve malzeme özünün bulgura geçmesini sağlamaktır. Diğer malzemeleri de ekleyin: önce yeşil biber, nane, maydanoz ve domatesi ekleyip, elinizle karıştırın. En son limon suyu ve kalan zeytinyağını ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra, kısırınızı dinlendirip 15 dakika sonra servis yapabilirsiniz. Servis için, dilimlenmiş domates, salatalık, haşlanmış taze yaprak, marul, turşu, haşlanmış beyaz lahana, limonla terbiyelenmiş kuru nane kullanabilirsiniz.
Not: Kısır, taze sebzelerle zenginleştirilmiş son derece besleyici ve vitamin değeri yüksek bir bulgur salatasıdır. Salatanızı sulandırmayacak, taze nane ve maydanozu eklemekten çekinmeyin. Kimyonu, mide rahatlığı ve hazım için ihmal etmeyin, ayrıca kısırınıza lezzet verir. Kısıra eklenen fesleğen, ince kıyım turşu, dereotu tamamen tercih meselesidir. Eğer nar ekşisi eklenecekse, serviste kullanın, çünkü kısırı karartır. Bu tercihte limon suyunu azaltınız. Mevsimine göre taze soğan kısıra çok yakışır. Eğer taze soğan ekleyecek olursanız, kuru soğan miktarını azaltınız. Parlaklık elde etmek için, servis öncesi zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Acı sevenler, acı pul biberle deneyebilirler.
|
Kısır |
|
saniye şimşek
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc142883
Gönderme Tarihi: 21.May.2019
607 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet taze soğan
1 kaşık salça
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 limonun suyu
2 diş sarımsak
2,5 su bardağı ince köftelik bulgur
2,5 su bardağı kaynar su
Nar ekşisi
Derince ve geniş bir kap içine ya da tepsiye bulguru dökün. Salçayı da 1 bardak kaynamış suyun içinde eriterek üstüne ilave edin. Bulgurun tamamı salçaya bulanana kadar yavaş yavaş karıştırın. Rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanlar ölene kadar karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, kimyon, limon suyu, nane ve kıyılmış sarımsağın tamamını bulgura döküp ezmeden, 2 bardak kaynamış suyu da ekleyerek elinizle karıştırın. 1 bardak zeytinyağı ekleyin. Taze soğan ve maydanozu da incecik doğranmış şekilde karışıma ekleyerek karıştırın. Nar ekşisini de ekleyin. Tercihen soğukken servis edin.
|
Kısır |
|
saniye şimşek
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc142884
Gönderme Tarihi: 21.May.2019
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
Büyükçe bir su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 dal taze soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet roka
Yarım demet taze nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Göz kararı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İnce bulguru bir kaseye alın ve bulgurun üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküp üzerini örtün. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
Diğer tarafta kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Hafif renkleri döndüğü zaman salçaları ekleyip salça kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kavurun. Yumuşamış ve suyunu çekmiş olan bulgurun üzerine kavurduğunuz salçalı soğanı koyun ve iyice karıştırın.
Üzerine baharatları, limon suyunu koyun ve karıştırmaya devam edin. Taze soğanı, rokayı ve taze naneyi ince ince doğrayın. Bulgurun üzerine ilave edip tuzunu da ekledikten sonra karıştırın.
|
Kısır |
|
damat bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146266
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2019
628 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
4 çay bardağı ince bulgur
2 çay bardağı ılık su
1 demet maydanoz
1 bağ yeşil soğan
Yarım demet nane
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
Süslemek İçin:
Domates
Salatalık
Biber turşusu
Zeytin
İlk önce ılık suyla bulgur ıslatılır ve beklemeye bırakılır.
Daha sonra yeşillikler ince ince doğranır.
Bulgura tuz, domates ve biber salçası eklenir. Yoğrulmaya başlanır.
Yoğrulurken sırasıyla nar ekşisi, yeşillikler ve zeytinyağı eklenir. Karıştırılır.
Marulla birlikte servis edilir.
|
Kısır |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147362
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2019
622 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 çay bardağı köftelik ince bulgur
3 su bardağı kaynar su
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 baş kuru soğan
2 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1/2 demet dereotu, marul, taze soğan, nane, roka, tere, maydanoz (zevke göre yeşillik çeştlendirilebilir)
2 adet domates
3 adet orta boy salatalık
1/4 mor lahana
Limon ve nar ekşisi
1 adet yeşil ve kırmızı kapya biber
Kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, tuz, kuru nane
Bulguru kaynar suda ıslatın. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika şişmeye bırakın. Diğer tarafta tüm yeşillikleri ince ince kıyın. Kuru soğan ve sarımsağı ufak ufak doğradıktan sonra tavada hafif pembeleşene kadar kavurun. Salça ve kavrulmuş soğanları bulgura ekleyip, bulgur diri ve sert kalmayıncaya kadar yoğurun. Damak zevkinize göre baharatını ayarlayıp karıştırın. Nar ekşisi ve limon ile yeşillik karışımını harmanlayıp bulgur ile karıştırın.
|
Kısır |
|
uhulet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2019
Mesajlar: 30 Şehir: Frankfurt |
Kısa URL: https://ml.md/lc147619
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2020
452 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
Tuz
Kimyon
Pul biber
Kuru nane
Nar ekşisi
Bir kaseye bulguru alarak sıcak su ile ıslatın. Üzerini de kapatarak şişmesi için bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra karıştırın.
Üzerine zeytinyağı ve salçayı ilave edin.
Pul biber, kimyon, tuz, 1,5 limonun suyu ve yarım çay bardağı kadar da nar ekşisini ekleyin.
Nane ve ufak ufak doğradığınız soğanı da ekleyip güzelce karıştırın.
|
Kısır |
|
aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151761
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
424 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı salça
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı nar ekşisi
İsteğe göre salatalık turşusu
Yarım demet maydonoz
5 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Ufak bir tencereye iki su bardağı ince bulgur ekleyin. Üzerine yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve şişmesi için bir sofra bezine sarın. Sıcak buhar ve su bulgurları pişirene kadar kapak kapalı kalmalıdır.
Bulgur suyunu çekince kapağını açın. Üzerine iki çorba kaşığı domates salçası ilave edin. Daha sonra yaklaşık bir çay bardağı kadar sızma zeytinyağı da ekleyin ve karıştırın.
Yağ ve salçayı iyice karıştırdıktan sonra limon suyu ve nar ekşisini de harmanlayın.
Son olarak önce tuzu ardından diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.
|
|