Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Buğday Salatası Tarifleri > Kısır (57 adet - 1,915,695 defa bakıldı)

Kısır


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kısır

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157703
Gönderme Tarihi: 14.May.2021
733 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet limon
½ Çay bardağı nar ekşisi
6 dal taze soğan
½ demet maydanoz
½ demet taze nane

2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaba alalım.
1,5 bardak sıcak suyu ekleyip bulgurlar şişene kadar bekleyelim.
Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için bir güzel karıştırın.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyip malzemeler bulgurun her yerine homojen bir şekilde yayılmasını sağlayalım.
2 limonun suyunu, tuzu pul biberi ve nar ekşisini ekleyin
Son olarak 6 dal taze soğanı yarım demet taze nane ve maydanozu ekleyip servise hazırlayalım.



Kısır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158208
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021
339 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ince bulgur
1,5 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 şeker kaşığı biber salçası
6-7 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pul biber

İnce bulguru sıcak suda şişirerek başlayın. Yıkadığınız ince bulguru bir kaba atın üzerine 1,5 çay bardağı sıcak suyu ekleyip şişmesi için dinlendirin. Ağzı bir kapta olması gerektiğini unutmayın. Ardından maydanoz, yeşil biber ve naneyi sirkeli suda yıkayıp ince ince kıyın. Şişip soğuyan buldura domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın. Nar ekşisi kullanacaksanız bu aşamada kısırınıza ekleyip karıştırın. Tüm bulgurların rengi aynı oranda olacak kadar karıştırın. Doğradığınız maydanoz, nane ve soğanları ekleyin. Üzerine zeytinyağı, tuz, pul biber ve limonu ekleyip tekrar karıştırın. Bu aşamada aşırı karıştırmamanızı öneririz. Kısırınız servise hazır.



Kısır

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163776
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
454 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı ile ince bulgur
1,5 su bardağı ile sıcak su
1 yemek kaşığı ile domates salçası
1 yemek kaşığı ile biber salçası
2 adet orta boy salatalık
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet kıvırcık marul
2 tane limon suyu
4 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 çay kaşığı ile tuz
1 tatlı kaşığı ile sumak
1 tatlı kaşığı ile nane

Taze soğanları ince ince kıyın.
Bol suda yıkayarak suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın
Kabuğunu soymuş olduğunuz salatalıkları küçük küpler şeklinde kesin.
İnce bulguru oval bir tencereye aldıktan sonra biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
Bulguru salçalı sıcak su ile ıslatın kapağını kapattıktan sonra tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Kısırın sosunu hazırlamak için; limon suyunu, zeytinyağını, tuzu, naneyi ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
Doğradığınız yeşillik ve salatalıkların, suyunu çekmiş olan ince bulgur ile beraber harmanlayın.
Son olarak hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden misafirlerinize ikram edin.



Kısır

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164654
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
257 defa indirildi / yazdırıldı




İnce bulgur
Limon
Kuru soğan
Taze soğan
Maydanoz
Salça
Tuz
Kimyon
Nane
Zeytinyağı
Pul biber

Çiğ köftelik 1 su bardağı ince bulgur derince bir kaba konur. Kaynar su ile üstüne çıkmayacak şekilde ıslatılır. Üzeri mutfak havlusu ile örtülür ve bulgurların şişmesi beklenir. Bu arada yıkanacak, doğranacak malzemeler hazırlanır. Bulgur soğuduktan sonra önce 1 dolu yemek kaşığı salça eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Sonra 1 limon suyu, (nar ekşisi de olabilir) 1 kuru soğan yan doğranmış, 8-10 dal taze soğan, biraz maydanoz, nane, tuz, kimyon, acı pul biber, 1 fincan kadar zeytinyağı eklenip hepsi birden karıştırılır. Acısı ve ekşisi tadılarak artırılır. Turşu, kıvırcık salata ya da marul yapraklarıyla sunabilirsiniz.



Kısır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166799
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2022
371 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

6 çay bardağı kısırlık bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1 demet taze nane
8-9 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

6 çay bardağı kısırlık bulguru derin bir cam kase içine boşaltın ve üzerine 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave edin. Bulguru ve salçaları iyice karıştırdıktan sonra kase içine 5 su bardağı sıcak suyu dökün. Kasenin üzerini streç film ile iyice kapatın ve karışım suyunu çekinceye kadar bekletin.1 demet yeşil soğanı, 1 demet maydanozu ve 1 demet taze naneyi yıkadıktan sonra soğanı küçük yuvarlak parçalar halinde dilimleyin, nane ve maydanozu ince ince keserek hazırlayın. Suyunu iyice çekmiş bulgur ve salça karışımına hazırladığınız soğanları, maydanoz ve naneyi ilave edin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerine yarım çay bardağı nar ekşisini dökün. Yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı karabiberi de ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Kısırınız hazır, şimdi sıra süsleyerek servis tabağını almakta. Küçük parçalar halinde, bir kaşık yardımıyla alacağınız kısırları marulların üzerlerine sığacak şekilde yerleştirin.



Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170460
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı kadar sıcak su
1 yemek kaşığı kadar domates ve biber salçası karışımı
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
1 adet limon suyu
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Pul biber
Karabiber

Bir kasenin içine ince bulguru koyun üzerine yarım çay kaşığı kadar tuzu ilave edip yarım su bardağı kadar sıcak su boşaltın.
Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
Akabinde maydanoz, soğan ve naneyi küp küp kesin.
Haşlanmış ince bulgurun içine karışık salçayı koyup karıştırın.
Ardından yağı yeşillikleri ve baharatları koyun.
En son limon suyunu dökün.



Kısır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172533
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

450 g ince köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
600 ml su, kaynar
1 adet orta boy soğan, rendelenmiş
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon, arzuya göre
1 çorba kaşığı biber salçası
7-8 adet taze soğan, ince kıyılmış
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
½ demet dereotu, ince kıyılmış
½ demet taze nane, ince doğranmış
3 adet orta boy domates, küçük doğranmış
4-5 adet sivri yeşilbiber, küçük doğranmış
100 ml zeytinyağı
2 adet limonun suyu
50 ml nar ekşisi
1 adet marul, yapraklarına ayrılmış ve yıkanmış

Bulguru ve tuzu bir kaba koyun, üzerine 600 ml kaynar su döküp karıştırarak kapağını kapayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Bulgur kabarınca rendelenmiş soğan, pul biber, kimyon ve salça ekleyin. Biraz yoğurun.
Taze soğan, maydanoz, dereotu, domates ve biberi katın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyu ilave ederek karıştırın.
Temizlenmiş marul yapraklarıyla veya haşlanmış lahana yapraklarıyla servis edin.

Not: Maydanoz ve dereotuyla birlikte bol taze nane kullanabilirsiniz. Kış aylarında domates biber olmadan, salçası daha bol olarak hazırlanır. Haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla birlikte yenebilir.



Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175239
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2023
80 defa indirildi / yazdırıldı




6 çay bardağı kısırlık bulgur
6 dal yeşil soğan
6 yaprak taze nane
8 yaprak marul
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Bir adet kaba 6 çay bardağı kısırlık bulguru ekleyin.
Bulgurun üzerinde 1 yemek kaşığı biber salçasını ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırın.
Bulgurun üzerinde 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve üzerine kapak kapatarak yumuşamasını bekleyin.
Yeşilliklerin hepsini doğrayın.
Yumuşayıp suyunu çeken bulgura yeşillikleri ekleyin.
Kısırı karıştırın ve 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 adet limonun suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı nar ekşisi ekleyerek karıştırın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023


Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175557
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2023
218 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı ince bulgur
5 dal taze soğan(kokmasını istemiyorsanız kuru soğanı kavurarak kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı salça
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı nar ekşisi
İsteğe göre salatalık turşusu
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz

Kısır tarifi için önce ufak bir tencereye iki su bardağı ince bulgur ekleyin. Üzerine yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve şişmesi için bir sofra bezine sarın. Sıcak buhar ve su bulgurları pişirene kadar kapak kapalı kalmalıdır.
Bulgur suyunu çekince kapağını açın. Üzerine iki çorba kaşığı domates salçası ilave edin. Kısırda taze soğanın kokmasını istemiyorsanız salça ve yağda soğan kavurabilirsiniz. Daha sonra yaklaşık bir çay bardağı kadar sızma zeytinyağı da ekleyin ve karıştırın. Yağ ve salçayı iyice karıştırdıktan sonra limon suyu ve nar ekşisini de harmanlayın.
Son olarak önce tuzu ardından diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. Kısırınız hazır.



Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175928
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı




6 dal taze soğan
2 su bardağı ince bulgur
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Yarım çay bardağı nar ekşisi

İlk olarak büyük bir kasenin içerisine bulgur ve sıcak suyu dökün.
Kasenin üzerini streç filmle sarıp bulgurların şişmesi için bekletin.
15 dakika sonra kasenin içerisindeki bulgurları karıştırın.
Kasenin içerisine salça, zeytinyağı, pul biber, tuz, nar ekşisi ekleyin ve 2 adet limonun suyunu sıkın.
Taze soğanları, nane ve maydanozları doğrayıp kasenin içerisine ekleyin.
Son olarak da bütün malzemeleri karıştırın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024


Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176921
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2024
106 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı sıcak su(yani koyduğunuz bulgur miktarının yarısı olmalı su miktarı aksi taktirde pilav gibi olur)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
5 adet taze soğan
7 -8 adet kornişon turşu
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Öncelikle kısırlık bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu üzerine boşaltıp karıştırıyoruz.
Üzerini kapatıp biraz şişmesi için kenara alıyoruz bekletiyoruz. 20-30 dakika kadar bekletmek yeterli olacaktır.
Maydanoz, taze soğan ve kornişon turşuları küçük küçük doğrayıp kenara alıyoruz.
Sıvı yağı tavaya alıp ısıtıyoruz, salçaları içine ilave edip iyice kavuruyoruz.
İyice yumuşayan bulguru derin bir kase içerisine alıyoruz.
Kavurduğumuz salçalı soğanı da ocaktan alıp ıslanmış bulgurun içine ilave ediyoruz.
Karabiber ve tuzu da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Sos ve bulgur birbirine karıştıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz. Karıştırıp yeşillikleri ve kornişonları da ilave edip iyice harmanladık mı kısırımız hazırdır.



Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177060
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
172 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı köftelik ince bulgur
1/2 su bardağı sıcak
1/2 çay bardağı sıvı
Yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Sumak
Marul
Dereotu
Nar ekşisi
Maydanoz
Taze soğan
Limon
Karabiber (Dilerseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz)

Bir kaseye 1 su bardağı ince köftelik bulgurun içerisine yarım su bardağı kaynar su katıp kaşıkla güzelce karıştırın.
Üzerini kapatıp bulgurları şişmeye bırakın.
1 adet kuru soğan ve 1 diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp teflon tavaya alın.
Yarım çay bardağı ayçiçek veya zeytinyağı ekleyip soğanları kavurun.
İçerisine bir yemek kaşığı domates, bir yemek kaşığı da biber salçası katıp, salçaların çiğ kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber, kimyon, sumak gibi dilediğiniz baharatları salçanın üzerine serpip kavurun.
Salçalı soğanlı sosu bulgurun üzerine döküp karıştırın.
2 yaprak marul ve 1 taze soğanın yeşil yapraklarını ince ince doğrayıp bulgurun içerisine ilave edin. Dilerseniz maydanoz ve dereotu da, limon suyu yahut nar ekşisi de bu aşamada eklenebilir.



Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177707
Gönderme Tarihi: 11.May.2024
78 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Limon
Nar ekşisi

Öncelikle ince bulguru geniş bir kaba alın. Sıcak suyu ekleyip bulgurlar şişene kadar bekleyin. Bulgurlar şiştikten sonra üzerine domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. İnce ince doğranmış, taze soğan, taze nane, maydanoz ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. En son limon suyu, tuz, pul biberi ve nar ekşisini ekleyin. Hepsini harmanlayın.



Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178051
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2024
151 defa indirildi / yazdırıldı




6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Domates
1 demet maydanoz
6 dal yeşil soğan
6-7 yaprak taze nane
7-8 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır.
Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir.
1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır.
Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
Bu arada yeşillikler doğranır.
Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul eklenir.
Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır.
Kısır servis tabağına alınır.
İsteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz.



Kısır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178197
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sozcu.com.tr

1 bardak ince bulgur
½ sıcak su (bulguru ıslatmak için)
1 kaşık biber salçası
½ kaşık domates salçası
3 yaprak marul
1 demet maydanoz
3 tane taze soğan
1 kuru soğan
1 kaşık zeytinyağı (soğanı kavurmak için)
Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz

Öncelikle bulgurunuzu derin bir kabın içinde sıcak suyla ıslatın. Suyu koyduktan sonra kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Bu esnada bir tavanın içinde zeytinyağı ile küp küp doğradığınız soğanı kavurun. Ardından salçalarını ekleyin. 3-4 dakika da bu şekilde kavurup kapatın. Yapmış olduğunuz karışımı bulgurun içine döküp iyice her tarafını alacak şekilde karıştırın. Üzerine baharatlarını ve taze soğanını ve ince ince doğradığınız marulu da ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz.



Kısır

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2028
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179629
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı İnce Bulgur
2 adet Kuru Soğan
2 adet Domates
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Nane
1 bağ Taze Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
1 Limon Suyu (ya da varsa 1 çay bardağı Nar Ekşisi)
Tuz
Karabiber
Kırmızı Biber

Çentilmiş kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Salça eklenir ve ezilir. Üstüne aynı anda bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, ufak ufak doğranmış domatesler ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Ateş kısılır.
Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır. Ufak ufak doğranmış Taze Soğan, Maydanoz, Nane eklenir. Limonu (Nar ekşisi) ilave edilir. Karıştırılır.
Servis tabağına konur.
Marul yaprakları ve/veya asma yaprağı ile servis yapılır.


Kısır

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2028
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180729
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2024
28 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
2 yemeklik domates salçası
1 adet limonun suyu
3 yemek yağı yağı
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber

İnce bulguru bir kaba alınıp üzerine sıcak suyu dökülüp üzerini kapatarak birkaç dakika dinlendirin.
Bulgur yumuşadıktan sonra salça, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
İnce yerleştirmek taze soğan ve maydanozu ekleyin.
Tuz ve baharatlarla tatlandırıp servise hazır hale getirin.







Kısır Tarifleri Buğday Salatası Tarifleri



(57 adet Kısır 1,915,695 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort