|
Kişnişli Sebze Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160537
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak 1 Adet
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Kişniş 1 Çay Kaşığı
Baldo Pirinç 1 Çorba Kaşığı
Kuru Fasulye 0.5 Su Bardağı
Havuç 1 Adet
Patates 1 Adet
Kuru fasulyeyi haşlayın. Havuç ve patatesi soyup tavla zarı şeklinde doğrayın. Kabağın kabuğunu kazıyıp dikine ikiye bölün ve ince yarım ay şeklinde doğrayın.
Tavuk suyunu kaynatın ve içine yıkanmış pirinç ve daha sonra sebzeleri ekleyip karıştırın. Sebzeler yumuşayınca, haşlanmış kuru fasulyeyi de ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini de ilave ekleyin. Kişnişi de kattıktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin.
|
Kişnişli Sebze Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102378
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2014
1,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet patlıcan
1 çay kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı pirinç
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Öncelikle soğanları yemeklik doğrayalım tencereye alalım tereyağında kavuralım, üzerine doğradığımız biberleri ilave edelim kavurmaya devam edelim, suyunu ayarlayalım kaynamaya bırakalım. Kaynayınca içine küp doğranmış, patatesi, patlıcanı ve havucu ilave edelim. Sebzeler pişmeye yüz tutunca, pirinç ve tel şehriyeyi ilave edelim, kıvama gelen çorbaya en son, kişnişi ilave edelim.
|
Kişnişli Sebze Çorbası |
|
artist
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25177
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2008
2,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kemikli et
1 kâse yoğurt
250 gr ıspanak
Orta boy havuç
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 fincan pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
1- Akşamdan suda beklemiş, suyu süzülmüş nohut tencereye koyulur. Kemikli et, su ve tuz ilave edilip pişmeye bırakılır. İyice pişince ateşten alınıp etler sudan çıkarılır.
2- Etler soğutulup kemiklerinden ayrılır. Et parçalan tekrar tencereye konulup tencere ateşe oturtulur.
3- Ayıklanmış mercimek ve pirinç yıkanıp çorbaya katılır.
4- Havuç rendelenip çorbaya ilave edilir.
5- Ispanaklar bol suda yıkanıp iyice olarak doğranır. Çorba pişmeye yakın ıspanaklar ilave edilir. Pişince kişniş ve kimyon ilave edilir.
6- Bir tavada yağ ve kırmızıbiber kızdırılıp çorbanın üzerinde gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Kişnişli Sebze Çorbası |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc23276
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kemikli et
1 kase nohut
3 çorba kaşığı yağ
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Orta boy havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kişniş,
kırmızı biber
250 gr. ıspanak
1 fincan pirinç
Tuz
Akşamdan suda beklemiş, suyu süzülmüş olan nohudu kemikli et ile pişirin. Etleri tencereden çıkartıp, kemiklerinden ayırıp, tekrar et suyuna ilave edin. İçine ayıklanmış, yıkanmış pirinç, mercimek, havuç ilave edilir. Pişmeye yakın yıkanmış ince doğranmış ıspanak ilave edilir. Pişince kişniş ve tuz ilave edilir. Ayrı bir tavada kızartılmış olan yağ ile kırmızı biber üstüne gezdirilir.
|
|