Kısa URL: https://ml.md/lc127934
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2017
3,136 defa indirildi / yazdırıldı
Mardin Müze Müdürlüğü
Hamuru için:
2 kg çekilmiş et
1 kg ince köftelik bulgur
1 kg dövme bulgur (şiişe)
Biber salçası
Tuz
Kişniş
Tuzlu su (yoğurmak için)
Harcı için:
2 kg kıyma
1 demet maydanoz
3 adet soğan
Baharat
Çekilmiş et ve bulgurlar birbirine karıştırılarak yoğrulur.
Üzerine kişniş ve salçası da eklenerek beş dakika boyunca yoğurmaya devam edilir.
Ayrı bir yerde köftenin şeklinin düzgün olması için kullanılacak olan buzdolabı poşetleri kenarlarından kesilerek büyük bir poşet elde edilir.
Hazırlanan hamurdan bir parça alınarak poşetin içine yerleştirilir ve açma işlemine başlanır.
Bir tabak yardımıyla hamura şekil verilerek kesilir ve poşetten alınarak içine harcı yerleştirilir ve aynı şekilde hazırlanmış olan hamur üzerine yerleştirilerek kenarları iyice kapatılır.
Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra ocaktaki tuzlu suyun içerisine atılır.
Tencerenin kapağı kapatılır ve köfteler su üzerine çıkana kadar yaklaşık 6-7 dakika haşlanır.
Haşlanan köfteler tabağa alınıp dörde bölünerek yanında salatayla servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146357
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2019
758 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram ince yarma
750 gram çiğ köftelik ince bulgur
250 gram dövülmüş et
500 gram kuru soğan
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Yenibahar
İnce yarmayı yaklaşık 30 dakika suda bekletin.
Soğanları ince ince doğrayıp, pembeleşene kadar kavurun.
Kıyma, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyip beş dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.
Üzerine ince doğradığınız maydanozları ilave edin.
Islatılan yarmaya ince dövülmüş kişniş ile ince bulgur ekleyin ve yoğurun.
Hamurunuza eti ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Yoğurduğunuz hamurdan bezeler alıp avuç içi büyüklüğünde açın ve iç harcını koyup kapatın.
Düzgün bir yuvarlak şeklini alana kadar avuç içinizle şekil verin.
Şekil verdiğiniz köftelerinizi 30 dakika kadar haşlayın.
Pişen köftelerinizi servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin.