https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 su bardağı Dr. Oetker Pandispanya Un
2 yumurta
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu:
4 adet kivi
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
30x35 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin ve birini fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Pandispanya un, yumurta ve suyu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
İkinci pişirme kağıdının üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Kivilerin kabuklarını soyun. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı açın, pasta kremasını kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde pandispanyanın üzerine yayın. Kivileri içte kalacak olan kenara yan yana sıralayın ve rulo şeklinde sarın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve rulo pastayı süsleyin. Üzerine antepfıstığı serpin ve buzdolabına alın. 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|