|
Kıymalı Enginar |
|
iltifat
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2021
Mesajlar: 27 Şehir: Battalgazi |
Kısa URL: https://ml.md/lc155310
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2021
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr. dana kıyma
1 adet soğan
½ bağ dereotu
Tuz
Karabiber
4 adet enginar
2 su bardağı su
Zeytinyağı
Bir tavada tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alıp kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Son olarak, tuz, bolca karabiber ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip çevirin ve kenara alın.
Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine kıymayı paylaştırın, su ve zeytinyağını tencereye ilave edip kapağını kapatın. 30 dk. kısık ateşte pişirin.
Enginarlar pişince kenara alın ve dinlendirin. Üzerine dereotu serpip servis edin.
|
KIYMALI ENGİNAR |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88339
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2013
2,672 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
10 enginar
½ ince doğranmış kuru soğan
500 g dana kıyma
80 g küp küp doğranmış havuç
75 g bezelye
70 ml ayçiçeği yağı
1 litre su
10 g ince kıyılmış maydanoz
10 ml limon suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Soğanları bir tavada ayçiçeği yağında soteleyin. Havuçları ilave edip pişirmeye devam edin. Kıymayı ekleyin ve 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Bezelye, tuz, karabiberi ilave edin. Tavayı, kenara alıp maydanozu ilave edip karıştırın. Enginarları su ve limon suyunda 15 dakika haşlayın. Tamamen piştikten sonra fırın tepsisine alın. Kıyma harcını enginarların içine doldurun ve 160 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın. Sıcak servis edin.
|
Kıymalı Enginar |
|
bilge79
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc26712
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2008
3,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Rende kaşar
Çanak şeklindeki enginarlar az limonlu suda haşlanır. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir, suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Salça ve tuz eklenir, birkaç dakika sonra ateşten alınır. Enginarlar bir fırın kabına dizilir. Kıyma enginarların içine paylaştırılır. Üzerlerine rende kaşar konur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar pembeleşene kadar pişirilir.
|
Kıymalı Enginar |
|
Mavi Ay
Italiano Admin
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2005
13,874 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş kuru soğan
4 adet enginar
250 gram kıyma
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1,5 - 2 su bardağı su
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
Enginarları su, tuz ve limon suyu ile 15 dakika kaynatıp, süzün, tepsiye yerleştirin. Soğanı, havucu ince kıyın, yağda iyice kavurun, kıymayı ekleyin, pişene kadar kavurun. Taze bezelyeleri ve tuzunu da ekleyin. maydanozu ince kıyın, karabiberle birlikte kıymaya ekleyin. tepsideki enginarların üstüne hazırladığınız karışımı taksim edin. Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirip servis yapın.
|
|