Kısa URL: https://ml.md/lc88339
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2013
2,672 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
10 enginar
½ ince doğranmış kuru soğan
500 g dana kıyma
80 g küp küp doğranmış havuç
75 g bezelye
70 ml ayçiçeği yağı
1 litre su
10 g ince kıyılmış maydanoz
10 ml limon suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Soğanları bir tavada ayçiçeği yağında soteleyin. Havuçları ilave edip pişirmeye devam edin. Kıymayı ekleyin ve 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Bezelye, tuz, karabiberi ilave edin. Tavayı, kenara alıp maydanozu ilave edip karıştırın. Enginarları su ve limon suyunda 15 dakika haşlayın. Tamamen piştikten sonra fırın tepsisine alın. Kıyma harcını enginarların içine doldurun ve 160 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın. Sıcak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc155310
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2021
315 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr. dana kıyma
1 adet soğan
½ bağ dereotu
Tuz
Karabiber
4 adet enginar
2 su bardağı su
Zeytinyağı
Bir tavada tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alıp kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Son olarak, tuz, bolca karabiber ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip çevirin ve kenara alın.
Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine kıymayı paylaştırın, su ve zeytinyağını tencereye ilave edip kapağını kapatın. 30 dk. kısık ateşte pişirin.
Enginarlar pişince kenara alın ve dinlendirin. Üzerine dereotu serpip servis edin.