|
Kabak Yemeği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179321
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2024
58 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr kıyma
2 kabak
1 soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
Dereotu
Üzerine sarımsaklı yoğurt
Sıvı yağ koyduğumuz tencereye yemeklik doğranan soğanı ekleyelim. Soğanları az kavurduktan sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçaları ekleyip kapakları ilave edelim. Kabakların üzerine geçecek kadar su ekleyip yıkanan pirinçi ilave edelim. Yemek kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. En son dereotunu ilave edip yemeğin altını kapatalım. İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ile birlikte sıcak servis edelim.
|
Kıymalı Kabak |
|
brutus
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc149822
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2020
589 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
4 adet kabak
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 - 2 su bardağı su
Kabakları çok küçük olmayacak boyutlarda iri bir şekilde isteğinize bağlı yuvarlak veya küp küp doğrayınız.
Soğanın kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak küpler halinde doğrayın.
Bir tencerenin içerisine soğan ve zeytinyağını alarak kavurun ve rengi çok hafif pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Ardından üzerine kıymayı ilave edin ve hemen sonra rendelenmiş sarımsağı da ekleyin.
Kıymayı ilave ettikten sonra kavurma işlemine devam edin ve (kendi damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz) salçayı da ekleyin. Salçadan sonra tarifte yer alan miktarda su ekleyin.
Son olarak doğranmış kabakları, tuz ve karabiberi de ekleyerek yemeğinizi pişmeye bırakın. Kabakları kontrol ederek yemeğinizin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
|
Kıymalı Kabak |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149262
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020
424 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kabak
200 gr kıyma
1 çay bardağı ıslatılmış pirinç
1 soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Dereotu
Taze nane
Karabiber
Kırmızıbiber
Sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağı
İlk olarak kabakları yıkayıp ince şeritler şeklinde doğrayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye kabakları dizin ve üzerine zeytinyağı sürün.
İç harcı hazırlayana kadar kabakları fırında pişirin.
İç harç için geniş bir tencereye sıvı yağ, soğan ve sarımsağı alın ve iyice kavurun.
Üzerine salça ve kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
Arından bir gün önceden ıslatılmış pirinci, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları ekleyin.
Kabakların uç kısmına harçtan koyun ve sarın.
Kürdan yardımıyla tutturduğunuz kabak yemeğinin cam pişirme kabına alın.
Sıcak su ve salçayı karıştırıp kabak yemeğinin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
|
Kıymalı Kabak |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110637
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2015
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. kıyma
4 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kuru nane
Kıymaya bir tencerede kavrulur, sıvıyağ eklenir, üzerine doğranmış soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Kabuğu soyulup doğranmış domatesler de eklenir, üzerine doğranmış kabaklar, salça, yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek, birkaç dakika kavrulur.
Üzerine 2-3 bardak sıcak su ilave edilerek kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Arzuya göre en son üzerine kuru nane serpilebilir.
|
Kıymalı Kabak |
|
güvercin
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2015
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104649
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015
1,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Kabak
1 Adet Soğan
3 adet Yeşil Biber
2 adet Domates
150 Gr Kıyma
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
3 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp, yağla beraber tencereye alın. Hafif sararana kadar soteleyin.
Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar çevirin.
Domatesleri yemeklik doğrayıp ilave edin. Hafif pişince irice doğradığınız kabakları, irice doğranmış sarmısağı ve yıkanmış pirinci ekleyin.
1 su bardağı kadar su ilave edin. Tuz ve karabiberini de atıp kısık ateşte pirinçler açılana kadar pişirin.
|
Kıymalı Kabak Yemeği |
|
otorite
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2011
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67986
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
2,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kabak
Tuz, karabiber, pul kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr yağsız kıyma
2 adet büyük soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Kabakları sert bir fırça ile akan suyun altında iyice yıkayın ve tamamen kuruyana kadar süzülmeye bırakın. Pişerken pörsümemesi için yıkama suyunun tamamen kurumuş olması önemlidir. Temiz ve kuru haldeki kabakları küpler halinde doğrayın. Bir fırın kabına koyun ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağı ile karıştırın. Önden ısıtılmamış fırına koyun. Fırını 150 °C ısıtın. 1 saat pişirin. İlk yarım saatin sonunda tüm malzemeyi kaşıkla karıştırın. Soğanları ve 2 diş sarımsağı temizleyip ince ince kıyın. Tuz, karabiber ve kıyma ile birlikte tencereye koyup, karıştırarak kavurun. Fırınlanan kabağı kıymanın içine koyup, kıyılmış sarımsakları ve sirkeyi de ilave edip 5 dakika daha pişirin.
|
Kıymalı Kabak Yemeği |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc66197
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2011
4,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
300 gram kıyma
5 adet kabak
4 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
6 dal dereotu
Tuz, karabiber
Tencerenin içine tereyağını koyun. Rendelenmiş soğanı ve kıymayı ilave edip 5 dakika kavurun. Kabakları 2 santim kalınlığında kesip kıymanın üzerine ekleyin. Yıkanmış pirinci, kıyılmış dereotunu ve ezilmiş sarımsağı 1 su bardağı su katarak tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Kıymalı Kabak |
|
tercüman
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27229
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2008
3,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. kabak
100 gr. kıyma
2 adet domates (yada salça)
2 orta boy soğan
2-3 adet yeşil biber
1 kaşık margarin veya 2 kaşık sıvıyağ
Yarım demet dereotu
Tuz
Yapılışı:
Kabaklar yıkanıp kabukları kazınır. Tekrar yıkanıp boydan boya dört parçaya ardından da kuşbaşı doğranır. Kıymaya yağ, ince doğranmış soğan, biber ilave edilerek hafifçe kavrulur. Kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates eklenerek bir iki kere karıştırılır. Ardından bu karışıma kabaklar koyularak iyice karıştırılır. 2-3 su bardağı su ilave edilerek kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınarak üzerine ince kıyılmış dereotu serpilip servis yapılır.
|
Kıymalı Kabak |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23603
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
2,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
2 çorba kaşığı tereyağı
8 bardak su
25 gr rende kaşar
Tuz
Salçası:
1 çay bardağı un
50 gr tereyağı
1.5 bardak süt
Kıyması:
200 gr kıyma
2 büyük soğan
1 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir tencereye tereyağı ile ince doğranmış soğan konup kavrulur. Kıyma, tuz, biber ilave edilip, kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilir. Domates ilave edilir. Ayın bir tencerede dörde bölünmüş kabaklar haşlanır. Sonra kıymaya katılır. Bir tepsiye döşenir. Sonra bir kuşaneye tereyağı ile un koyularak kavrulur. Süt ve tuz konup muhallebi gibi pişirilir. Tepsinin üstüne dökülür. Üstüne rendelenmiş peynir serpilir. Kızgın fırına sürülür. 15-20 dakika pişirip servis yapılır.
|
Kıymalı Kabak |
|
sarıkurdele
Aşçı
Kayıt: 25.03.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22801
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008
3,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. sakız kabak
200 gr. kadar yemeklik kıyma
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yağı eritip rendelediğiniz ya da ince ince kıydığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilâve edip kısık ateşte kavurun. Salçayı katıp karıştırın. Bu arada kabakların kabuklarını kazıyıp baş ve dip kısımlarını kesin. Kabakları ikiye ayırıp arzu ettiğiniz irilikte doğrayıp tencereye katın. Kuru naneyi ve tuzu katıp karıştırın. 1 su bardağı sıcak su katarak kabaklar pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.
|
Kıymalı Kabak |
|
kırlangıç
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20424
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008
3,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. kabak
3 Orta boy domates (veya salça)
250 gr. Orta yağlı kıyma
2 Orta boy soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
İnce doğranmış soğan, kıyma ve yağı tencereye koyunuz. 2 Çorba kaşığı su ilâve edip ateş üzerinde karıştırarak etin kırmızı rengi gidinceye kadar pişiriniz. 2 su bardağı kaynar su ve tuz katınız.
Kabakları kazıyıp, yıkayıp, doğrayınız. Kaynayan kıymalı suya ilave edip normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
|
Kıymalı Kabak |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9976
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gr. kabak
40 gr. margarin (2 çorba kaşığı)
8 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Kıyması:
150 gr. yağsız kıyma
200 gr. soğan (2 büyük)
15O gr. domates (1 orta)
40 gr. margarin (2 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Salçası:
35 gr. un (3/4 kahve fincanı)
40 gr. margarin (2 çorba kaşığı)
400 gr. süt (1+1/2 bardak)
25 gr. rende kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Bir kuşaneye, yukarıdaki ölçülere göre margarin ile küçük küçük doğranmış soğan konularak orta sıcaklıktaki ateşte soğanlar ölünceye kadar kavrulur, sonra buna kıyma, tuz, karabiber ilâve edilir. Karıştırılarak kıymalar iyice suyunu çekinceye kadar kavrulur, sonra bunlara kabukları ve çekirdekleri ayıklanmış küçük küçük doğranmış domates katılarak, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bu iş bitince, kuşane ateşten indirilerek bir tarafa bırakılır. Bundan sonra bir tencereye ölçülere göre su ve tuz konularak üzerleri kazınmış, ortalarından uzunluklarına doğru dörde bölünmüş ve ikişer parmak eninde doğranmış kabaklar ilâve edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve 45 - 50 dakika pişirilir. Kabaklar yumu-şaymca iri delikli bir süzgeçten geçirilir, .kabaklar yeniden tencereye konulur ve bunlara yağ ile pişirilen 'kıymalar ilâve edilir, iyice karıştırıldıktan sonra, hepsi tencereden alınarak bir tepsiye muntazam bir şekilde yayılarak döşenir. Sonra bir kuşaneye ölçülere göre margarin ve un konularak karıştırıla karıştırıla kavrulur sonra buna süt ilâve edilir, tuz serpilir, muhallebi gibi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Bu salça, kabakların üzerine dökülerek yayılır. Salçanın üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tepsi kızgın fırına sürülerek 15 - 20 dakika pişirilir, servis yapılır.
|
|