|
Kıymalı Milföy Böreği |
|
feyza 15
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc101621
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014
3,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kıyma
1 soğan
2 sivri biber
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu
2 domates
6 yaprak milföy hamuru
Öncelikle iç malzemesi için tereyağını eritip kıyma ve soğanı 5 dakika kadar kavurun. Üzerine salçayı, rendelenmiş domatesi, pul biberi ve doğranmış sivri biberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı biraz soğumaya bırakın. Daha sonra milföy karelerinin içlerine bölüştürün. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarına çatalla bastırın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine isterseniz yumurta sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
|
Kıymalı Milföy Böreği |
|
esmergül
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc135281
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2018
4,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet milföy hamuru
10 adet mantar
700 gr Kıyma
4 adet Sogan
4 adet Domates
4 adet Sivri biber
Tuz
Kimyon
Karabiber
10 adet milföy hamurunu birleştirip iyice açalım. Diğer milföylerden şeritler kesip kek kalıbına dizelim. Açmış olduğumuz büyük hamuru kalıbın içine yerleştirelim. Mantarları, domatesi, biberi sanayagı ile tavada sote edelim. Başka bir kabın içine soğan, kimyon, tuz, kıyma ve karabiberi ekleyip yoğuralım.
Daha sonra tavada köfteleri kızartalım. Mantarları köftelerin içine alıp çevirelim ve çıkaralım. Kalıbımızın içine döküp kapatalım. Şeritleri de hamurun üzerine kapatıp yumurta sarısı sürelim. 200 C önceden ısıtılmış fırına sürelim.
|
Kıymalı Milföy Böreği |
|
EDİZ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc135369
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2018
1,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr margarin
5 adet milyöf hamuru
125 gr kıyma
1 adet kuru sogan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşıgı salça
Tuz
Karabiber
25 gr çörekotu
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilip, yumuşamaları sağlanır. Teflon tavaya sanayağı konulup ısıtılır ve kıyma eklenerek kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan da kavrulur. Salça, tuz, karabiber ilave edilip bir iki dakika birlikte karıştırılarak pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurunun ortasına hazırlanan bu iç malzemeden bir miktar konulur. Hamurun kenarları ortaya toplanarak rulo şeklinde sarılır. Tüm hamurlar için aynı işlem yapılır ve yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirilirler. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür ve çörekotu serpilir. Böreklerin ortalarına bıçakla boydan boya bir çizik atılır. Önceden ısıtılan fırında 180 C'de üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Pişince fırından alınırlar ve çayla beraber sıcak sıcak servis edilirler.
|
|