|
|
Kıymalı Nohut |
 |
Meral Akyüz
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20625
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
5,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı nohut
1/2 çorba kaşığı salça
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Akşamdan nohutu 4 su bardağı kireçsiz su ile ıslatınız.
Tencereye kıyma ve yağı koyup kapağını örtünüz. Hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırınız, 5 dakika sonra 2 su bardağı sıcak su ve ıslama suyu ile beraber nohutları ilâve ediniz. Yemek kaynayınca ısısını kaynama noktasına ayarlayınız. Nohutların yumuşamasına yakın ince kıyılmış soğan, salça ve tuzunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
ML® Domatesli Nohut için tıklayın
|
Kıymalı Nohut |
 |
porsiyon
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71953
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2012
2,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
2 kaşık sıvıyağ
2 bardak nohut
1 çorba kaşığı salça
1 kaşık tuz
2 bardak su
2 adet soğan
Akşamdan nohutu ıslatıyoruz. Tencereye kıyma ve yağı koyup karıştırıyoruz. Sıcak su ve ıslatma suyu ile beraber nohutları ilave ediyoruz. Nohutlar yumuşayınca ince doğradığımız soğanı, salça ve tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
|
Kıymalı Nohut |
 |
İ
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 543 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185722
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2025
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
200 gram kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 su bardağı su
Tuz
Nohutlar bir gece önceden suya konarak, ıslatılır.
Ertesi gün düdüklü tencereye alınır, pim çıktıktan sonra 13 dakika pişirilir.
Bir tencereye yağ ve kıyılmış soğan eklenerek biraz kavurulur, daha sonra salça eklenir.
Üzerine düdüklü tencereden alınarak, suyu süzülmüş nohutlar ve 3 bardak kaynar su eklenir, tuzu atılır.
Bir süre beraberce pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.

|
|