Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Katmer Tarifleri > Kıymalı Pide (14 adet - 1,177,607 defa bakıldı)

Kıymalı Pide


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Pide

zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc2454
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
3,907 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya (1 kibrit kutusu kadar)
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ tuzkarabiber

Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Margarini eritin. Unu derin bir yoğurma kabına dökün. Ortasını açın ve erittiğiniz margarinin bir kısmını, yumurtayı, mayali sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin. Eritilen margarinin kalanı ile biber ve soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Ateşten alıp ılınması için bırakın. Tezgaha un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 200 dereceli ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 24.06.2015


Kıymalı Pide

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc6522
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
3,552 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tereyağı (margarin)
1 paket kuru maya
250 gr kıyma
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı süt (veya su)
Yeteri kadar un

Unu eleyin ortasını açın. Ilık sütün içine tuz, şeker ve mayayı katın karıştırın. Unun ortasına dökün. Kenarlarından un ile sütün üstünü örtün. 20 dakika ılık bir yerde bekletin. Bu karışıma erimiş yağı dökerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika ılık bir yerde bekletip mayalandırın. Tavada bir kaşık tereyağını eritin. Rendelediğiniz soğanları atıp kavurun. Kıymayı katın. Suyu çekene kadar pişirin. Rendelenen domates, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave edin. 2-3 dakika pişirin. Mayalanan hamuru uzunlamasına kayık gibi açın. Kenarlarını toplayın. İçine hazırladığınız içi koyun. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapılır.


ML® Kaşarlı Pide için tıklayın



Fotoğraf "aslı keremoğlu" tarafından gönderildi. 16.07.2020


Kıymalı Pide

hüsna
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2013
Mesajlar: 39
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc93196
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2013
2,101 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yumurta
Üzeri için:
Kıyma, soğan, maydanoz

Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın, yumuşak bir hamur yoğurun. Kabarması için yarım saat bekletin. Unlanmış tezgâhta küçük hamurlar yapın, ortalarını hafifçe açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırarak koyun. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

Not: Beyaz peynir ve domatesle de çok yakışıyor.


Fotoğraf "hekim hanım" tarafından gönderildi. 15.03.2021


Kıymalı Pide

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc101382
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2014
2,893 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
İçi için;
200 gram orta kıyma
1 küçük kuru soğan
1 küçük domates
2 adet yeşil sivri biber
Tuz
Karabiber

Hamur için malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. İçi için kuru soğan, domates ve sivri biber ince ince doğranır kıyma, tuz ve karabiber ilave edilerek iç hazırlanır. Hamur üç eşit parçaya bölünür her parça oval şeklinde oklava ile açılır, için üçte biri hamurun ortasına el ile eşit olarak yayılır, hamurun kenarları biraz üste kıvrılır. Bütün malzeme bu şekilde hazırlanarak kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 190 dereceli fırında kontrollü olarak pişirilir.



Kıymalı Pide

mahmut paşa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc123682
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
1,501 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Hamuru için:
Buğday unu – 500 gr
Yumurta – 50 gr (1 adet)
Margarin – 25 gr
Şeker – 6 gr
Kuru maya – 4 gr
Tuz – 3 gr
Süt – 150 ml
İçi için:
Kıyma (koyun veya dana) – 400 gr
Soğan – 100 gr
Tatlı biber – 100 gr
Peynir – 30 gr
Tereyağı – 10 gr
Maydanoz – 10 gr
Bitkisel yağ – 30 ml
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar

Soğan ve maydanozu bıçakla doğrayın, biberi ince kesin, peyniri rendeleyin. Süt, margarin, şeker ve tuzu ısıtın, içine yumurtayı kırın ve karıştırın. Unu maya ile karıştırın, sütlü karışımını ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamuru ayrı bir hazneye koyun. Peçete ile kapatın ve 1 saat ılık ortamda bekletin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye kıyma, soğan, yeşil biber koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin, sonra “İptal/Isıtma” tuşuna basın. Hazır içi ayrı kaba koyup tuz, baharat, yeşillik ve rendelenmiş peyniri koyun ve karıştırın. Hamuru 0,5 cm’lik kalınlığında kayık haline getirin ve içini hazırladığınız kıyma ile doldurun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı sürün ve hazırladığınız pideyi yerleştirin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 30 dakika olarak ayarlayın. “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Kıymalı Pide

evvel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.09.2014
Mesajlar: 36
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc132374
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2018
1,137 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 çay bardağı ılık su
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
Aldığı kadar un
İç harcı için:
300 gr kıyma
1 büyük soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Yoğurma kabına mayayı, toz şekeri ve ılık suyu alıp mayayı eritelim ve 2-3 dakika kabarması için bekleyelim. Daha sonra diğer hamur malzemelerimizi ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakalım. Bu arada iç harcımız için tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım. Soğanı rendeleyelim ve tavaya alıp kavuralım. Domates ve biberi ince doğrayalım, onları da tavaya alıp soteleyelim. Son olarak kıyma, salça, tuz ve baharatları ekleyelim. 2-3 dakika daha kavuralım ve ateşten alıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. İyice mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp unlayarak tezgahın üzerinde uzunlamasına açalım. İçine iç harcımızdan koyalım ve kenarlarını içe doğru katlayarak uç kısımlarını birbirine yapıştıralım. Tepsiye yerleştirelim ve yanlarına yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapalım.



Kıymalı Pideler

keskin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc132952
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
1,225 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
İç harcı için:
300-400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 tutam Karabiber

İlk olarak hamurumuzun yapımı ile başlayalım. Yoğurma kabımıza yaş mayayı, ılık suyu ve toz şekeri alalım. Mayayı eritelim, daha sonra üzerine sıvı yağ, süt ve tuzu ekleyelim. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Öte yandan bir tencereye doğranmış soğanlarımızı alarak sıvı yağda kavuralım. Üzerine kıymamızı ve salçamızı ekleyerek kavurmaya devam edelim. Tuzu ve baharatları ekleyerek ateşten alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Şimdi mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile hafif uzunlamasına açalım ve içine iç harcımızdan koyarak kenarlarını katlayarak pidelerimizi hazırlayalım ve yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 15 dakika kadar tepside dinlenmeye bırakalım. Daha sonra mayalanan pidelerimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim fırından çıkarıp servis yapalım.



Kıymalı Pide

Ay Nur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc141758
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
704 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
20 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
İç harcı için:
200 gram kıyma
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yaş mayayı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın.
Tereyağını tavada eritip kıymayı ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip kıyma yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve iki parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayın, 10 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta merdane yardımı ile oval şekilde açın.
İç malzemeyi ikiye bölün ve hamurların üzerine yayın. Üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.



Kıymalı Pide

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144000
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2019
1,105 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
500 gram dana kıyma
3 sivri biber
2 domates
1 soğan
Tuz

Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
O esnada iç harcı bir tavada hazırlayın.
Açtığınız hamuru bezelere ayırıp, oklavayla açın. İç harcı koyduktan sonra kapatın.
Pideleri 200 derecelik fırında 20 dakika pişirmeniz yeterli.



Kıymalı Pide

vitray
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc149279
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020
624 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamuru için:
1 kg un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı mısırözü yağı
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
700 gr kıyma
2 soğan
2 domates
2 yeşilbiber
2 kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı
Su

Öncelikle maya, ılık su ve şekeri karıştırın. Sıcak bir fırının üstünde mayalanın aktifleşmesini bekleyin.
Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Orta kısmına elinizle oyuk açın.
Oyuğun içine mayayı, sütü, tuzu ve yağı ekleyin.
Hamuru dışarıdan içeri olacak şekilde yoğurun.
Kıvam alan hamuru nemli bezle örtün ve yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
Hamur mayalanırken kıymalı iç harcı hazırlayın.
Geniş bir tavaya yağı ve ince doğranmış sarımsak, soğanları alın.
Hafif pembeleşen soğanların üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin.
Kıymayı tavaya alın ve güzelce kavurun. Ardından domatesi ve salçaları ekleyin.
Baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pişen harcı soğumaya bırakın.
Dinlenmiş hamuru eşit bezelere ayırın.
Bezeleri bir merdane yardımıyla açın. Kenarlarını içine katladığınız hamurun ortasına iç harçtan ekleyin. İsteğe göre üzerine rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz.
Hamurun kenarlarına tereyağı sürün. Hamurları yağlı kâğıt olan tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.



Kıymalı Pide

ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151638
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
344 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
1 çay kaşığı tuz
300 gram dana kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ile sıvı yağı da ekleyip, çırpın.
Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
Kalan 1 su bardağı unu da kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra, üstünü örtün ve ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
İç harcı için; soğanı, domatesleri ve biberleri ince ince doğrayıp, kıyma ile karıştırın.
Yağı ve suyu da ekledikten sonra, baharatlarını ilave edip, güzelce karıştırın.
Mayalanmış olan hamuru 6 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı merdane yardımı ile pide şeklinde uzunca açın.
Yağlanmış ve un serpilmiş bir fırın tepsisine, hazırladığınız hamurları serin ve üstlerine hazırladığınız harcı paylaştırın.
Kenarlarını kıvırarak kapatın. Yumurta sarısı ile yağı çırpın ve bir fırça yardımı ile kenarlarına sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Dilerseniz fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz.



Kıymalı Pide

aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc151751
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2020
315 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı su
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
2/3 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
İçi için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
250 gr kıyma
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
3 adet biberiye
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 su bardağı kaşar peyniri

Öncelikle su ve yaş mayayı bir karıştırma kabına alın ve hafif karıştırarak eritin.
Ardından içerisine ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta, yumurta beyazı ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.
Karıştırma kabındaki unun ortasını açın ve hazırladığınız sıvı harcı ekleyin. Un ve tuzu ekleyerek hamur kıvamına getirin ve yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına alın, üzerini hiç hava almayacak şekilde streçleyin ve 1 saat mayalandırın.
Bir tavaya zeytinyağını ekleyip, ısıtın. Soğanları ekleyin ve hafif kavurun.
Soğanlar kavrulunca içerisine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve mahleple baharatlandırın. Kıymalar kavrulunca içerisine ince doğradığınız cevizleri ekleyin ve kavurun.
Kaşar peynirinizi tavla zarından biraz büyük olacak şekilde doğrayın. Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün. Ardından hamurlarınızı uzun diklemesine açın.
İçerisine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine dilimlediğiniz kaşar peynirini yayın. Hamurun kenarlarını iyice kapatın ve birbirlerine iyice bastırın. Ardından hamurunuzun kapattığınız kısmını alta alıp, fırın tepsinize alın. Bir makas yardımıyla üzerinde çentikler açın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve aralarına küp doğranmış kaşar peyniri ilave edin. Üzerlerine ince kıyılmış biberiye, pul biber ve deniz tuzu serpiştirin ve 10 – 15 dakika tepsi mayalamasına bırakın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.



Kıymalı Pide

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178888
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024
53 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için;
1 bardak ılık su
1 paket maya
1 kaşık şeker
½ kaşık tuz
6 kaşık yağ
1 bardak yoğurt
5-6 bardak un (azar aza eklenmeli)
Kıymalı harç için;
1 kg dana kıyma
2 soğan
3 domates (kabuklarını soyun)
½ demet maydanoz
2 sivri biber
Kırmızı toz biber
Tuz
Pul biber
1 kaşık biber salçası

Soğanları, domatesleri ve biberleri robot yardımı ile ayrı ayrı doğrayın. Maydanozları bıçak yardımı ile doğrayın. Geniş bir kabın içinde kıymayı ve diğer malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin. Hamur için yine derin bir kabın içine su maya ve şekeri koyup karıştırın. Maya kabarana kadar bekleyin. Daha sonra hamur için gerekli diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Yarım saat kadar da hamuru bekletin. Daha sonra hamurunuzu dilediğiniz ölçülerde bölün ve uzunlamasına açın. Orta kısmına harcınız yayın ve üzerini parmaklarınız ile bastırın. Yağlı kağıda dizdiğiniz hamurlarınızı önceden ısıtılmış fırında 250 derecede üstleri kızarana kadar pişirin. Tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.



Kıymalı Pide

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180318
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2024
39 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

Hamur için:
4 su bardağı un
1 paket instant maya (10 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı (üzeri için)
2 yemek kaşığı yoğurt
Susam ve çörekotu (isteğe bağlı)
İç Harcı:
300 gr kıyma
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates (kabuğu soyulup ince doğranmış)
2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber

Geniş bir karıştırma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
Instant maya, şeker, tuz, ılık su ve sütü ekleyin. Kenarlarından başlayarak unu yavaş yavaş suya yedirin.
Zeytinyağını ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Tavaya zeytinyağını ekleyip soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından domates, biber ve salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp birkaç dakika yoğurun.
Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı oklava yardımıyla ince uzun pide şekline getirin.
Hazırladığınız kıymalı harcı hamurun ortasına yerleştirin, kenarlarını hafifçe içe doğru katlayın.
Üzerine yoğurt ve yumurta karışımını sürün. Susam ve çörekotu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, pidelerin üzeri kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
Pideler fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürerek sıcak şekilde servis edebilirsiniz.







Kıymalı Pide Tarifleri Katmer Tarifleri



(14 adet Kıymalı Pide 1,177,607 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort