|
Kıymalı Siron |
|
merhamet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72978
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012
2,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kuru yufka
300 gr kıyma
1 kase süzme yoğurt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yufkalar ıslatılır, rulo yapılır, dikey olarak fırın kabına dizilir. Fırında kızarana kadar pişirilir. Kıyma tereyağıyla birklikte kavrulur, az tuz eklenir. Yoğurt suyla çırpılır, tuz eklenir. Fırından çıkan yufklara önce yoğurt gezdirilir, sonra kıyma bırakılır.
|
Kıymalı Siron |
|
çevrim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc154655
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020
380 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
4 su bardağı et suyu
Kıymalı harç için:
1 yemek kaşığı tereyağı
150 gram dana kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Tereyağlı sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yufkayı ortadan ikiye katlayın.
Düz kenarından yuvarlak kenarına doğru rulo şeklinde sarın.
Ruloyu 3 santimetre genişliğinde parçalar halinde kesin
Fırın kabını yağlayıp yufkaları dik halde yerleştirin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yufkaları fırına verin.
Yufkalarınızı 20 dakika fırınlayın.
O esnada tereyağını tavada kızdırıp kıymayı kavurun.
Tuzu ve karabiberi ekleyip kıymayı ocaktan alın.
Sos için sarımsakları ezip tuz ve yoğurtla karıştırın.
Hafifçe sulandırıp çırpın.
Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp salçayı ve kırmızı biberi yağda kavurun.
Sironları fırından alıp üzerine et suyunu gezdirin.
Kapattığınız fırına verip ılık ortamda çekmesini bekleyin.
Kabaran sironları tabağa alıp üzerine önce yoğurdu, ardından kıymayı son olarak da salçalı sosu gezdirin.
Sıcak servis edin.
|
Kıymalı Siron |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158002
Gönderme Tarihi: 30.May.2021
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Hamur için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su - azar azar ekleyin
Tuz
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kuru nane
Kıymalı harç için:
400 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Hamur malzemelerini, geniş bir kaba koyup azar azar su ekleyerek, elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurunuzdan kayısı büv parçalar kopartarak, bıçak sırtı kalınlığında açın. Geniş bir teflon tavada, her iki yüzeyini de hafif kızartın. Hazırladığınız yufkaların kenarına kıymalı harcı koyup rulo şeklinde sarın. Servis tepsisine rulolarınız dizin. Üzerine, sarımsaklı yoğurt ve baharatlarla kızarmış tereyağını gezdirin.
Kıymalı harç için, sıvı yağda küp doğranmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyerek soteleyin. Baharatları ilave ederek karıştırın.
|
|