Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kızılcık Tarhana Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kızılcık Tarhana Çorbası

Dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc4859
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
2,958 defa indirildi / yazdırıldı




1 Adet Soğan
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Soğuk Su
5 Çorba Kaşığı Kızılcıklı Tarhana
5 Diş Sarımsak
Tuz

Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirinceye kadar kavurun.
4 su bardağı soğuk suda tarhanayı ezip tuzla birlikte soğanları ilave edin.
Devamlı karıştırarak pişirin.
Sarımsakları havanda dövün. Çorbayı ateşten indirmeden önce sarımsağı ekleyip bir iki taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.



Kızılcık Çorbası

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc26914
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
2,760 defa indirildi / yazdırıldı




5 lt. su
5 kaşık kızılcık tarhanası
3 diş sarımsak
100 gr. kıyma
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Sıvıyağ

Kıyma, sarımsak sıvıyağda kavrulur. Pulbiber eklenir. Daha sonra su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca önceden ıslatılmış kızılcık tarhanası eklenir. Kısık ateşte 10 dk. kaynatılır.


ML® Yoğurtlu Tarhana Çorbası için tıklayın

ML® Yoğurtlu Tarhana Çorbası (görsel)


Kızılcık Tarhana Çorbası

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35165
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2009
4,084 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Malzemesi:
1 su bardağı kızılcık tarhanası
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su veya et, tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı:
1 su bardağı kızılcık tarhanası, bir kap içerisinde 1 su bardağı ılık suyla ezilir, süzgeçten geçirilir. Tencereye 3 su bardağı su konur. Kaynamaya başlayınca ezilen tarhana bu suya yedirilir. Bir taşım kaynatılır. Tuz ve karabiber eklenir. 2 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilerek toz kırmızı biber eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir. İsteğe göre sarımsak da konulabilir.


KIZILCIK TARHANA ÇORBASI

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc43838
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
2,616 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Malzemeler:
1 ½ su bardağı kızılcık tarhanası
4 yemek kaşığı tereyağ,
3 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı toz kırmızı biber
1 adet ince doğranmış kuru soğan
2 diş ezilmiş sarımsak

Yapılışı:
Tencerede 3 yemek kaşığı tereyağı eritilip ince doğranmış kuru soğan ve ezilmiş sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Et suyu ilave edilir, tuz ve biber eklenerek kaynamaya bırakılır.
Kuru kızılcık tarhanası bir kap içerisinde 1 su bardağı ılık su ile ezilir, süzgeçten geçirilir. Kaynayan suya karıştırarak yedirilir. Üzerinde oluşan köpük alınır. 4 – 5 dakika daha kaynatılır. Tavada tereyağı eritilir, toz kırmızı biber eklenerek yağ kaynayan çorbanın içine dökülür. Sıcak olarak servis edilir.


Kızılcık Tarhanası Çorbası

hikaye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2015
Mesajlar: 34
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc105507
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2015
2,061 defa indirildi / yazdırıldı




3 kaşık tereyağı
1 baş kuru soğan
5 kaşık yazdan yapılıp kurutulmuş kızılcık tarhanası
3 diş sarımsak
Tuz

Bir baş soğan ince ince doğranır, 3 kaşık yağ ile kavrulur 5 bardak su konur içine 5 kaşık kızılcık tarhanası konarak karıştırılır, tuz koyarak 15 dakika kısık ateşte pişirilir, 3 diş sarımsak dövülerek çorbaya katılır. Sıcak servis yapılır.


Kızılcık Tarhanası Çorbası

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145573
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019
920 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

5 yemek kaşığı kızılcık (kiren) tarhanası
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
100 gr. kıyma
2 çay kaşığı tuz
1 litre su (5 su bardağı)


Bir kasenin içerisinde kızılcık tarhanası soğuk su ile ezilir.
Tencereye sıvı yağ konulur. Soğanlar küp küp doğranır, sarımsaklar ince ince kıyılır ve yüksek ateşte kavrulur.
Daha sonra tencereye kıyma ilave edilir. Bir süre kavurduktan sonra salça eklenir.
İki su bardağı sıcak su konulur.
Diğer tarafta kasede ezilmiş tarhana, kaynayan suyun içine ağır ağır ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılır.
Kaynayıncaya kadar 5 dk. sürekli karıştırılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk. pişirilir ve servise sunulur.



Kızılcık Tarhanası Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172115
Gönderme Tarihi: 18.May.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

150 g kızılcık tarhanası
1.6 litre tavuk veya et suyu, oda sıcaklığında
60 g tereyağı veya sadeyağ
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı kuru nane

Tarhanayı derin bir kâseye alın, üzerine et suyunun . kadarını ekleyip karıştırarak seyreltin.
Bir çorba tenceresine tereyağının 45 gramını koyup eritin.
Kalan et suyunu ekleyip kaynatın. Soğuk suda açtığınız tarhanayı sürekli karıştırarak kaynar suya karıştırın. Tuzunu serpin. Yaklaşık 15 dakika ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Çok koyulaşırsa kaynar su ekleyin.
Tarhana çorbasının üzerine 15 gram tereyağında kızdırılmış kuru naneyi dökerek sıcak servis edin.

Not: Tarhana, Türk mutfağının en özgün buluşlarından biridir. Türkiye’de pek çok tarhana çeşidi vardır. Genellikle evlerde kış hazırlığı olarak yapılır. Böylece mevsimin en olgun domatesleri, biberleri de değerlendirilmiş olur. Fermente bir ürün olduğu için aynı zamanda sağlık açısından da son derece faydalıdır. Bu tarif köfteli olarak da hazırlanabilir. Kuzu kıymasından biraz tuzla köfte yoğurun ve bilye büyüklüğünde misket köfteler yuvarlayın. 2 diş sarımsağı biraz tuzla havanda ezin. Bir tavayı ocağa koyup tereyağında köfteleri kavurarak pişirin. Ocaktan almaya yakın sarımsağı ekleyip kendi sıcaklığında karıştırın ve tarhana çorbasının üzerine ekleyip servis edin.







Kızılcık Tarhana Çorbası Tarifleri Patates Çorbası Tarifleri



(7 adet Kızılcık Tarhana Çorbası 341,435 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort