Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kofteli Lebeniye Çorbası (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kofteli Lebeniye Çorbası (Gaziantep)

Valide Sultan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc25499
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2008
2,814 defa indirildi / yazdırıldı




Köftesi için;
250 ge. kıyma
1 rende kuru soğan
Tuz
Karabiber
Köfteleri kızarma yağı
Çorba için;
1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
Yarım su bardağı pirinç
Yarım kg yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un, silme
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin. Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın. Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.


Lebeniye Çorbası (Gaziantep)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163869
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2022
193 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
6-7 su bardağı su
Terbiyesi İçin:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 su bardağı su
Köftesi İçin:
250 gram dana kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Köfteleri Bulamak İçin:
Un
Kızartmak İçin:
Ayçiçeği yağı
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane

Köfte için kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tepsinizi unlayıp köfteleri una bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Suyu kaynatıp, nohut ve pirinci üzerine ekleyin. Pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Terbiye için bir kapta yoğurt, un, limon suyu ve suyu karıştırın. Üzerine çorbadan bir kepçe alıp ekleyin ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. En son köfte, tuz ve karabiber ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Bir tavada tereyağını eritip naneyi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.



Lebeniye Çorbası (Gaziantep)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171470
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
111 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

Köftesi için:
200 gram kıyma
1 küçük soğan
1 çay kaşığının ucuyla tuz ve karabiber
Çorba için:
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı beyaz un
Yarım limon suyu
6 su bardağı sıcak su
Sos için:
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı dolusu kuru nane

İlk olarak kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiberi yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una buluyoruz. Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip köfteleri hafifçe çeviriyoruz. Bir tencereye sıcak suyu koyuyoruz. Yıkanmış pirinci, nohudu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Ardından köfteleri de koyuyoruz. Tuzu da ilave edip karıştırıyoruz. Yoğurt, limon suyu ve unu pürüzsüz kıvama gelene kadar bir kasede iyice çırpıyoruz. Sonra yoğurtlu sosun üzerine tencereden bir kepçe sıcak su ilave ediyoruz ve kesilmemesi için sürekli karıştırıyoruz. Ardından sosu hızlıca tencereye ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Diğer taraftan da tereyağını tavada eritiyoruz. İçine nane ilave edip hafifçe yakıyoruz. Son olarak çorbanın içine ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız hazır.






Kofteli Lebeniye Çorbası (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Kofteli Lebeniye Çorbası (Gaziantep) 9,617 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası