|
|
Lebeniye Çorbası (Gaziantep) |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163869
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2022
317 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
6-7 su bardağı su
Terbiyesi İçin:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 su bardağı su
Köftesi İçin:
250 gram dana kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Köfteleri Bulamak İçin:
Un
Kızartmak İçin:
Ayçiçeği yağı
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
Köfte için kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tepsinizi unlayıp köfteleri una bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Suyu kaynatıp, nohut ve pirinci üzerine ekleyin. Pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Terbiye için bir kapta yoğurt, un, limon suyu ve suyu karıştırın. Üzerine çorbadan bir kepçe alıp ekleyin ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. En son köfte, tuz ve karabiber ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Bir tavada tereyağını eritip naneyi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.

|
Lebeniye Çorbası (Gaziantep) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3755 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc186031
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2025
8 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köftesi için:
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı ince bulgur
Tuz, karabiber
Çorba için:
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
5 su bardağı sıcak su veya et suyu
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
İsteğe göre kırmızı pul biber
Kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi yoğurun. Minik misket büyüklüğünde köfteler yapın. Tavada az yağda çevirerek hafifçe kızartın ya da fırında 10 dakika pişirin.
Bir tencereye 5 su bardağı sıcak suyu alın, pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
Yoğurt terbiyesini hazırlayın: Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Haşlanan pirincin suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş terbiyeye ekleyerek ılıştırın.
Yoğurt karışımını tencereye azar azar dökün. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış nohutu ve kızarmış köfteleri ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin. İçine kuru nane (isteğe göre kırmızı biber) ekleyin, hafifçe kavurun.
Naneli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Karıştırmadan, sunumdan hemen önce eklemeniz aromayı korur.

|
|