Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Muzlu Pasta Tarifleri > Kokoş Pasta (2 adet - 15,828 defa bakıldı)

Kokoş Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kokoş Pasta

mübarek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc78869
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2012
1,947 defa indirildi / yazdırıldı




100 Gr Margarin
1 Adet vanilya
1,2 Çay Bardağı kreması için un
1 Su Bardağı kreması için şeker
4 Adet yumurta
1 Adet kabartma tozu
3 Su Bardağı kreması için süt
2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1,2 Çay Bardağı kreması için nişasta
4 Kahve Fincanı un
4 Kahve Fincanı toz şeker
3 Yemek Kaşığı kaynar su

Yumurta beyazları şekerle birlikte köpürene kadar çırpılır. Şekerin iyice erimesi gerek, sonra yumurta sarıları vanilya sıvıyağ ve su eklenir tekrar karıştırılır. Kabartma tozu ve unu ilave edip mikserin en düşük seviyesinde ya da tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırmamız yeterli olacaktır. Yağlanmış unlanmış 26cm lik kek kalıbına karışım dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Kreması için sütü, unu, nişastayı şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini muhallebiye ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bütün muhallebiyi bu şekilde margarinle pürüzsüz bir şekilde hazırlıyoruz. Kekimizi ortadan ikiye bölüp, kremanın yarısını alt katına diğer yarısını üst katına sürüp her yerini krema kaplıyoruz. Pişmaniyeleri elimizle tiftikleyip pastanını üstünü pişmaniye ve damla çikolatalarla süsleyip dolapta dinlendirip servis ediyoruz.


Kokoş

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179647
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
2 yumurta
2 yumurta sarısı
150 g margarin
1.5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1.5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Hindistancevizli karışım:
2 yumurta akı
1.5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 su bardağı hindistancevizi
Krema:
2 muz
1 limonun suyu
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1.5 su bardağı soğuk süt
Yarım çay bardağı hindistancevizi

2 yumurta, 2 yumurta sarısı, margarin, toz şeker, süt, kakao, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hindistancevizini ekleyip iyice karıştırın.
Hamurun yarısını 25x12 cm ölçülerindeki yağlanmış baton kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizli karışımı yayın ve kalan hamuru döküp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika
20'nci dakikada fırının kapağını açıp kekin ortasına bir bıçak yardımı ile uzunlamasına 2 cm derinliğinde bir yarık açın.
Pişirdiğiniz keki soğutup kalıptan çıkartın.
Muzlardan birini küçük parçalara, diğerini de dilim dilim doğrayın ve limon suyuna bulayın. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 23 dakika çırpın. 1/3'ni ayrı bir kaba alıp küçük parçalara kestiğiniz muzları ekleyin ve karıştırın. Keki yatay olarak üçe kesin ve aralara muzlu kremayı sürüp tekrar yapıştırın. Üzerini kalan pasta kreması ile kaplayın.
Üzerine hindistancevizi serpin ve dilimlenmiş muzları sıralayın.






Kokoş Pasta Tarifleri Muzlu Pasta Tarifleri



(2 adet Kokoş Pasta 15,828 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort