|
Kolay Arnavut Ciğeri |
 |
Saliha Uslu
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc16439
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. koyun ciğeri
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı sıvıyağ
Ciğerin kanının akması için süzgece konue süzülür, kuşbaşı şeklinde doğranır, pul biberle karıştırıldıktan sonra, una bulanır, fazla unu silkelenir, kızgın sıvıyağda kızartılır, servis tabağına piyazlık doğranmış soğan eşliğinde konur.

|
Kolay Arnavut Ciğeri |
 |
Meltem Ünel
Aşçı

Kayıt: 01.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23547
Gönderme Tarihi: 01.May.2008
2,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet koyun karaciğeri
Yarım bardak un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 bardak çiçek yağı
4 büyük soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Üstündeki zarları soyulmuş 1 adet koyun ciğerini ceviz büyüklüğünde doğrayın.
Ciğerleri kırmızı biber ile karıştırıp una bulayın. Sonra kızdırılmış yağa atıp kızartın. Yanındaki piyazlık soğanla servis yapın.
ML® Arnavut Yahnisi için tıklayın

|
|