Kısa URL: https://ml.md/lc116404
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2016
2,664 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet hazır pasta keki
Ara kreması için:
400 gr süt
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
Krem şanti
Damla çikolata
1 kg çilek
Hazır pasta kekinin ilk katı servis tabağına konarak üzeri 1 fincan sütle ıslatılır.
Ara kreması için tereyağı ve vanilya hariç bütün malzeme bir tencereye alınır ateşe oturtulur. Muhallebi kıvamına gelince tereyağı katıp karıştırılır ateş kapatılınca da vanilya katıp karıştırılır.
Hazırlanan kremanın yarısı pasta kekinin üzerine yayılır.
Keramının üzere ikiye bölünmüş çilekler dizilir. Onun da üzerine kalan krema yayılır.
Üzerine ikinci kat pasta keki konur ve 1 fincan sütle ıslatılır.
Üzerine hazırlanan krem şanti sürülür. Krem şantinin üzerine çilekler dizilir ve damla çikolata serpilir.
Biraz dinlendirildikten sonra srvise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc160046
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
Hazır pandispanya
Çilek
Kreması için:
2 bardak süt
3 kaşık un
2 yumurta sarısı
3 kaşık tereyağı
1+1/2 bardak toz şeker
1 kutu labne
1 paket tart jölesi
Öncelikle bir tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamı tuttuktan sonra ocaktan alın ve üzerine tereyağını ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Ilımaya bırakın. Bu esnada kelepçeli kek kalıbının içine pandispanyayı koyun. Krema ılıyınca üzerine labneyi koyup karıştırın ve yarısını pandispanyanın üzerine dökün.
Çileklerinizi kremanın üzerine dizdikten sonra dizdiğiniz çileğin üzerine dökün ve kalan çileklerinizden bir sıra daha dizin.
Çileklerin üzerine en son tarife göre yaptığını tart jölesini dökün ve gece buzdolabında bekletin.
Hamur:
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta
1 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
3 su bardağı süt
Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
çilek
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip orta devirde 1 dakika çırpın. Öğütülmüş fındığı ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını ayırın ve servis tabağına alın.
Sütü tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 1-2 dakika karıştırın ve kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Dilimleyip böğürtlenli sos ve çilek ile süsleyerek servis yapın.