Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Glazür Tarifleri > Kolay Erikli Tart (3 adet - 107,440 defa bakıldı)

Kolay Erikli Tart


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kolay Erikli Tart

masat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2009
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38162
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2009
2,406 defa indirildi / yazdırıldı




Öncelikle tart hamuru hazırlanır. Tart kalıplarına döşenir.
Tart hamuru ile döşenmiş kalıpların içine; mürdüm türü ve çekirdekleri çıkartılarak ikiye bölünmüş ve biraz pudra şekeri serpilmiş erikler döşenir ve fırına sürülür.
Ara sıra fırından çıkarıp biraz daha pudra şekeri serpilerek pişirilir.

Not: Fırında eriklerin sulanmasını önlemek için tart kalıplarına tart hamuru koyduktan sonra bazen büskivi kırıntıları da koyarak meyvenin fazla suyunu bu biçimde almış olursunuz.


Kolay Erikli Tart

can can
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc44156
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2009
2,428 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılan malzemeler
300 gram sert dokulu tatlı kırmızı erik (papaz, italyan vs.)
3 yumurta
120 gr sade un
330 ml süt
150 gr şeker

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Erikleri ortadan ikiye bölünüz ve çekirdeklerini çıkartınız.
Yarım erikleri kesik tarafı üste gelecek şekilde yağlanmış ve unlanmış 30 cm'lik bir tart kalıbının dibine tek sıra halinde ve düzgünce diziniz.
Yumurtaları, sütü ve şekeri mikserde karıştırın, en son unu ekleyin iyice karıştırın.
Karışımı tart kalıbındaki yarım eriklerin yüzeyine dökünüz. 40 dakika fırında pişiriniz. Soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve servis yapınız.


Kırmızı Erikli Kolay Tart

fahrettin altay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2020
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc154904
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2020
291 defa indirildi / yazdırıldı




Tart Hamuru İçin:
1 paket margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
4 su bardağı un(kıvama göre ilave edilebilir)
1 adet yumurta
Erikli Dolgu İçin:
6 adet kırmızı erik
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
4-5 adet yaban mersini

Fırını 160 dereceye ayarlayın.
4 su bardağı unu geniş bir kaba eleyin ve margarinleri küp küp parçalar halinde unla karıştırın.
Diğer malzemeleri de ilave edin ve iyice karışıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
Pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun, streç filme sarın ve buz dolabında 30 dakika dinlendirin.
Erikleri yarım ay şeklinde doğrayın. Limon suyu ve şekerle hafif karıştırın.
Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açarak inceltin.
Hamurun ortasına erikleri ilave edin ve gelişigüzel olacak şekilde kenarlarını kapatın.
Tepsiye yerleştirin ve erikler karamelize oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca yaban mersinlerini ilave edin ve hazır.







Kolay Erikli Tart Tarifleri Glazür Tarifleri



(3 adet Kolay Erikli Tart 107,440 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort