|
KOLAY FINDIKLI RULO PASTA |
|
mutfak perisi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58844
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2010
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 adet yumurta
200 gr. fındık
100 gr. un
200 gr. pudra şekeri
500 gr. marmelât
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
Dokuz adet yumurta akı, yumurta tenceresine alınır. Telle çarpılarak katı - kar haline getirilir. Sonra yumurta sarıları ilave edilir. Karıştırılır. Un, pudra şekeri, vanilya makineden geçirilir. 75 gr. fındık ile limon kabuğu rendesi ilave edilir. Karıştırılır. Yağlanmış veya kâğıt yayılmış tepsilere iki parmak kalınlığında dökülür. Yayılarak fırında pişirilir. Fırından çıkınca bir yüzüne marmelât sürülür. Rule şeklinde sarılır. Kalan marmelât üzerine sürülerek kıyılmış fındık yapıştırılır.
|
KOLAY FINDIKLI RULO |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46790
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
5 kaşık tozşeker
5 yumurta
5 kaşık un, vanilya
üzeri için:
150 gr. fındık içi
ayrıca krema
YAPILIŞI
5 kaşık toz şeker, 5 yumurta ve vanilya köpük olana kadar çırpılır, sonra un konarak karıştırınız. Fırın tepsisine kağıt yayınız. Hamur tepsinin içine aynı kalınlıkta serilir daha sonra fırında 15-20 dakika pişiriniz. Sonra sıcak sıcak rulo şeklinde sarınız. Üzerine ıslak bez konur hafif soğuyunca arasına krema konup tekrar rulo şekline getiriniz. Altından kağıt çıkarılıp üstüne tekrar krema sürünüz, kıyılmış fındık ekiniz ve servis yapınız.
|
KOLAY FINDIKLI RULO PASTA |
|
virtiöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37305
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2009
2,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
125 gr. şeker
5-6 kaşık marmelat
5 yumurta
150 gr, fındık içi
150 gr. un
vanilya.
Hazırlanışı:
Yumurtaları bir tencereye kırın. Şekeri koyup hafif ateş üzerinde yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpın. Ateşten alınca yarım paket kabartma tozu, vanilya ve unu koyun. Fırın tepsisine kâğıt yayın. Hamuru tepsiye dökün. Tepsinin yüzeyi kadar hamuru aynı kalınlıkta yayın. Önceden ısıtılmış hafif hararetli fırında 15-20 dakika pişirin. Kontrolünü yaptıktan sonra fırından çıkarıp hemen boyuna katlayıp rulo şekli verin. Özerine ıslak bir bez koyun. Hafif soğuyunca hamuru açıp ortasına marmelatı koyup yüzey kadar yayıp tekrar aynı rulo şeklini verin. Kâğıtttan çıkarın. Özerine marmelat sürüp, kıyılmış fındık veya pudra şekeri ile kaplayın. Dilimler halinde keserek servis yapın.
|
|