Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Kolay Fıstıklı Baklava (5 adet - 87,924 defa bakıldı)

Kolay Fıstıklı Baklava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kolay Fıstıklı Baklava

fıstık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2009
Mesajlar: 52
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc43932
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2009
2,406 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg ince baklavalık yufka
1 bardak eritilmiş tereyağı
2 bardak kadar kıyılmış antepfıstığı
Şurubu için:
3 bardak toz şeker
2 bardak su
1 limonun suyu

Hazır baklavalık yufkaları üst üste koyun. Keskin bir bıçakla yufkaları 20 cm çapında bir tepsiye göre yuvarlak şekilde kesin.Yufkanın bir yaprağını yağlanmış tepsiye serin. Üzerine eritilmiş yağdan yarım kaşık kadar serpin. İkinci yufkayı tepsiye serin. Üstünü de aynı biçimde yağlayın. Artan parçaları yanyana getirerek dizin. Üzerini yağlayın. Böylece yufkanın yarısı üst üste dizilince, kavrulup, dövülmüş olan antepfıstığını yayın. Antepfıstıklarının üzerine de geri kalan yufkaları aynı biçimde aralarını yağlayarak döşeyin. Yufkaların serilmesi işi bitince, çok keskin bir bıçakla yufkaları baklava şeklinde kesin. Kalan yağı tepsinin üzerine gezdirin. Ortadan az ısılı fırına koyup, yufkaların üstü pembeleşene dek 1,5 saat kadar pişirin. Bu sırada toz şeker, su ve limon suyunu orta ısılı ateşte onbeş-yirmi dakika kadar kaynatıp, oldukça koyu bir şerbet elde edin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar soğutun. Bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürün. Şerbeti tepsinin üzerine azar azar dökerek baklavaya yedirin.


Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 17.07.2015


Kolay Fıstıklı Baklava

kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc83187
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2012
1,584 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket baklava yufkası
250 gram tereyağı
1,5 su bardağı kıyılmış Antep fıstığı
1 su bardağı şeker
150 gram kaymak
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Baklava yapacağınız yuvarlak bir tepsiye aralarına nişasta serilmiş baklava yufkalarından 25 yufkayı yerleştirin. Bir kabın içinde harmanlanmış fıstık, kaymak, 1 su bardağı şekeri bolca her tarafına kaplayın. Üzerine tekrar aralarına nişasta serpilmiş yufkaları döşeyin. Havuç dilimi şeklinde kesim üzerine kızdırdığınız tereyağını dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Diğer taraftan da şerbetini hazırlayın. Fırından çıkan baklavanın üzerine şerbetini döküp çektirin. Bu baklavanın özelliği sıcak yenmesi.


Fıstıklı Baklava

reklamcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2013
Mesajlar: 66
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc92997
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013
1,553 defa indirildi / yazdırıldı




20 baklava yufkası
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tereyağı
250 gram kıyılmış fıstık
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Baklava yufkasının on tanesinin arasına nişasta serpip tepsiye yerleştirin. Üzerine dövülmüş fıstığı serpin. Aralarına biraz nişasta serptiğiniz kalan 10 yufkayı fıstıkların üzerine koyup, dilimleyin. Tereyağını iyice kızdırıp baklavanın üzerine gezdirin, 200 derecedeki fırında kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine biraz ılınan şerbeti döküp tekrar fırına verin, beş dakika sonra alın. Soğumaya bırakın.


Kolay Fıstıklı Baklava

bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc100306
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,340 defa indirildi / yazdırıldı




30 adet baklava yufkası
350 gram toz Antep fıstığı
4 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker ve su

Baklava yufkalarını beş kat bir yere alın ve bir kenarına fıstıkları serip rulo yapın ve tepsiye dizip kare şeklinde olması için üzerine başka bir tepsi ile bastırın. Daha sonra da kesip üzerine eritilmiş tereyağını dökün 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Baklava sıcakken ılık şerbeti üzerine döküp çektirin. Soğuk olarak servis yapın.



Fıstıklı Baklava

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc102061
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2014
1,943 defa indirildi / yazdırıldı




Bir paket baklava yufkası
4 çorba kaşığı tereyağı
300 gram kıyılmış fıstık
150 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı gül suyu

Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağıyla ıslatıp 10 tane üst üste fırın kabına yerleştirin. İçmalzemeyi ince kıyılmış fıstığı üzerine bolca serpin. Kalan tereyağını dökün. Tekrar baklava yufkası ve fındık olarak kat kat fırın tepsisine dizin. Kare şeklinde kesip üzerine tereyağı gezdirip fırına verin. 25 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca kaynattığınız ve biraz ılınmış olan sütle hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekince servis tabağına alın.







Kolay Fıstıklı Baklava Tarifleri Güllaç Tarifleri



(5 adet Kolay Fıstıklı Baklava 87,924 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort